Kalkun? Nesten! Det kan være at noen som falt for Arcade Fire sin sakrale og uttrykksfulle rock også liker dette. Men sjansene er ikke så store.Albumene "Funeral" (2004) og "Neon Bible" (2007) nærmest ber om å få klassikerstatus allerede nå. Med den nostalgiske og rocka "The Suburbs" (2010) fra deres oppvekst i Montreal i Canada, skapte Arcade Fire et større uttrykksmessig univers. Det var lett å digge dem da også. Men hva med "Reflektor"? Her gjør de noe helt annet.

Arcade Fire går fra kirka og forstaden i Montreal og inn i den mørke klubben med prangende disco og syntetiske lydkulisser. Det skal koke og pulsere med de samme rytmene og de samme temaene i mange minutter. James Murphy fra LCD Soundsystem har produsert. David Bowie er også involvert. Kunstnere møtes. Men dessverre så er mange av låtene bare støy, bare kulisser. Melodiene holder ikke standarden vi er vant til fra Arcade Fire.

Noen få gjør det. Slik som den glimrende singelen "Afterlife". Men det virker som om Arcade Fire med "Reflektor" ønsker å riste av seg den gryende stjernestatusen.