Hovescenen kl.22.30

Endelig ble det skikkelig festivalstemning på Hove. Ikke helt uventet var det The Killers som fikk publikum til å ta av. Det var allsang, dans, jubel og begeistring fra første sekund. Ikke rart når de startet med en av sine aller største hitlåter, ”Human”.

Før konserten viste de primadonnanykker så det holdt overfor pressekorpset. Vi fikk gjøre noen kjappe intervjuer, og bandet stilte seg motvillig til fotografering. Under selve konserten var det helt fotonekt.

Heldigvis ga de publikum det de ville ha. Nemlig en lang rekke med sterke hitlåter fra deres tre album. The Killers rullet ut en drepende rekke med fengende poprock som selvsagt inneholdt ”Somebody told me”, ”Spaceman” og ”For reasons unknown”. Noen av dem var langt mektigere og tøffere enn på plate. Slik som for eksempel den demonstrativt sterke versjon av ”World we live in”.

Det var så heftig nærmest scenen at vokalist Brandon Flowers måtte be publikum ta det med ro slik at alle fikk seg en positiv opplevelse. Til sammen var det nok mellom tolv og tretten tusen mennesker for å høre bandet fra Las Vegas.

Noen av de dance— og discoorienterte låtene fra sistealbumet ”Day & age”, er kanskje bare sånn passe på plate. På Hove tilførte de dem enda mer pondus og kraft. Imponerende.

Det er ikke vanskelig å forstå at The Killers nå er et av verdens største rockeband. Brandon Flowers kler rollen som en messende og suggerende vokalist som kan sette stadionpublikummet i kok. Med så mange fengende, melodiøse låter kunne det ikke galt på den store sletta.

The Killers innfridde forventningene.

Rune Slyngstad