HOVE/ARENDAL: De kledde rollen som headliner og som stadionband. Nå har de festet grepet i klatringen mot toppsjiktet blant verdens mest populære rockeband. De kan knepene også, men ikke alle.

Særlig sjarmerende og utadvendt er verken vokalist Brandon Flowers eller noen av de andre. De gjorde lite for å flørte med og tenne publikum ved å få dem med på allsang og hoing og andre velkjente tricks. Det var nesten ingen meldlinger mellom låtene. Killers lot musikken tale for seg. Og det holdt i massevis, men de har likevel det aller siste trinnet igjen mot toppen slik de framstod på Hove.

I fem kvarter skapte de likevel en herlig festivalstemning. Litt overraskende svidde de av en del av sine største hitlåter som de har hatt her hjemme ganske tidlig. Read my mind kom for eksempel omtrent midtveis i settet. I Norge er det deres aller største hit sammen med When you were young. Den kom enda tidligere i konserten.

Uansett var det ikke mange dødpunkt å finne. Et sted mellom åtte og ni tusen mennesker var med på festen. De hjalp bandet til å gjøre en killer-konsert mens skydekket løsnet og ga bud om enda finere kvelder enn dette.

Settet hadde i seg de fleste låtene fra albumet Sam’s town, men ga også god plass til låter fra deres forrige plate. Fra den var Somebody told me den aller mest populære blant publikum.

Lydbildet var fett. Det var høyt og mektig, og dette ble en kul konsert. Det er ikke sikkert Killers noen gang blir like store som Coldplay og U2, men de nærmer seg.