Enchanted Arms

Utgiver: Ubisoft

Sjanger: Rollespill

Alder: 12+

Plattformer: Kun Xbox 360

Enchanted Arms er det første japanske rollespillet til Xbox 360. Her møter vi en gjeng ungdommer som studerer ved et magiuniversitet. En dag blir byen de bor i angrepet av onde golemer, en slags roboter, og våre helter må trå til for å redde verden.

Serien henter det meste fra Final Fantasy-serien, til tross for et kampsystem der du i tillegg til å velge angrep, må flytte figurene dine. Dette tilfører et taktisk element i kampene, men er ofte mer kronglete enn det er en fordel.

Spill av denne typen har riktig nok alltid hatt en del litt androgyne figurer på rollelisten, men i Enchanted Arms er en av figurene du spiller så tydelig at han får Carson i Homsepatruljen til å virke som tømmerhogger. Det er ikke så ofte man opplever åpent homofile helter i dataspill, og selv om Makoto er så skrullete som det vel går an, er det prisverdig at han har fått en plass blant de tradisjonelle machoheltene vi er vant til. Dessuten er han ganske morsom. Han kommer hele tiden med litt småfornærmede kommentarer, fordi en av de andre gutta ikke akkurat svarer imøtekommende på hans dårlig tilslørte tilnærmelser. Vi får håpe han finner seg en å være sammen med til slutt.

Grafikken i spillet er ganske fin og historien er grei. Den helt ville dialogen og de sprø skuespillerprestasjonene bidrar til at du hygger deg hele tiden. Det blir dessverre litt kjedelig fra tid til annen å vandre frem og tilbake i Enchanted Arms' verden, men totalt sett sørger spillet likevel for at du stadig humrer av alt det sprø som skjer.

Som rollespill til Xbox 360 har ikke Enchanted Arms så mye å konkurrere med for øyeblikket, og mens vi venter på Blue Dragon, som utvikles av mannen bak de første Final Fantasy-spillene, er dette en sikker vinner for alle som liker rollespill.

TORE SAND