Det har gått et år siden utgivelsen av det storslagne rollespillet Final Fantasy XII, der vi møtte himmelpiratene Vaan, Peneolo og vennene deres og fulgte dem på eventyr i en spennende fantasiverden.

Nå fortsetter historien på DS, og fra første stund skjønner du, at nå er du tilbake i Final Fantasys unike univers. Til tross for de små skjermene, får du den samme følelsen av å være med på noe stort, takket være musikk, historie og fargerike mellomsekvenser.

Spillet er en slags blanding av rollespill og strategi. Når du skal banke monstre for å få erfaring og bli sterkere, styrer du reisefølget med stylusen. Hver av heltene dine kan ha et bestemt antall medhjelpere de påkaller, og snart har du en liten hær på skjermen, ikke ulikt styrkene du har i sanntidsstrategispill.

Strategien er ikke så komplisert, det dreier seg i all hovedsak om å stille inn figurene til å angripe med det de er flinkest til, og kjøre hele røkla i synet på én fiende av gangen. Hvis du skulle være så uheldig å gå i bakken og må prøve på nytt, har du likevel fått erfaringspoeng fra slaget, så etter hvert greier du deg gjennom selv de tøffeste fiendene.

Teksten er litt vanskelig å lese på grunn av skrifttypen. Måten å velge figurene på er litt i overkant klønete, og i og med at det er så mange på skjermen på en gang, hender det av og til at de blir stående i veien for hverandre. Figurene beveger seg også litt sakte på skjermen.

Til tross for disse manglene er FFXII: Revenant Wings en verdig oppfølger til PS2-versjonen, og anbefales for alle som liker serien.

Fakta:

Final Fantasy XII: Revenant Wings

Utgiver: Square Enix

Genre: JRPG (Rollespill i japansk stil)

Plattformer: Kun DS

PEGI: 12+