— I 9 uker på «Farmen» hadde jeg holdt veldig mange følelser inne, både de negative og de positive. Da jeg ble slått ut kom alle sammen opp til overflaten, forteller Geir Ove Johnsen på telefon fra Vardø til bt.no .

Her deltar han på snøballkastemesterskap med laget Team extreme.

— Dette er et veldig bra tiltak for Vardø, du vet dette er den kommunen med størst fraflytting og høyest arbeidsledighet i Norge sier en engasjert Geir Ove, før han fortsetter å fortelle om oppholdet på Bøensetra.

Befriende Han mener det blir feil av TV2 å fokusere på at det var Ann Kristin som fikk ham til å ta til tårene.

— Det var ikke det å forlate folk som fikk det til å tippe over, men i 9 uker hadde jeg gått rundt og holdt meg følelseskald. Det var bare med Ann Kristin jeg kunne åpne meg litt sier Geir Ove.

Han innrømmer at han ble litt overrasket over sin egen reaksjon.

— Men det var egentlig ganske befriende å la alt komme ut.

Venter med forhold De eneste deltagerne han var glad for å ikke se mer til var Ida og Vigdis, som han aldri følte han ble skikkelig klok på. Han mener han har funnet en venn i Hugo, men vil fremdeles ikke bekrefte noe forhold mellom seg og Ann Kristin.

— Akkurat nå har alle i Norge en menig om forholdet mellom meg og Ann Kristin, bare ikke oss. Vi vil vente til alt oppstyret roer seg før vi i det hele tatt vurderer et forhold, sier Geir Ove.

Han synes likevel ikke oppmerksomheten rundt ham og Ann Kristin har vært noe problem, så lenge det handler om noe positivt slik som kjærlighet. Men tøft var det å ha tv-kameraer på alle kanter under krangelen med Ann Kristin inne på «Farmen».

Vanskelig krangel

-Den krangelen var det vanskeligste jeg opplevde på «Farmen». Det var tusen ting jeg ville si, men det var ikke lett med kamera trykt opp i ansiktet, sier han.

Selv om det var en smule bittert å ryke ut like før finaleuken, hevder Geir Ove at han aldri hadde spillet og gevinsten som hovedfokus under oppholdet på Farmen.

— Se bare på Unni og Torkel. De var bare fokusert på konkurransen, og gikk derfor glipp av opplevelsen med det å være på «Farmen». Jeg har med meg mange øyeblikk og småting fra oppholdet, som jeg aldri vil glemme, sier Geir Ove Johnsen.

Kunne levd slik alltid Han savner roen på en gård fra starten av 1900-tallet, det å stå opp tidlig om morgenen, og ta en tidlig kveld.

— Oppholdet på gården var veldig ekstremt, men også en spesiell og lærerik opplevelse. Jeg kunne godt levd på en gård fra 1908 resten av livet, mener Tanagutten.

Men det tok på å spise havregrøt tre ganger i døgnet tok på i lengden, så mye at deltagerne bestemte seg for å spise dets om visste seg å være bedervet kjøtt.

Langvarig matforgiftning - I en annen setting ville vi nok aldri ha spist det kjøttet, men vi var helt desperate etter å få noe med litt annen konsistens enn havregrøt i kostholdet. Vi kjente ingen annen smak enn salt, forteller Geir Ove om det bedervede kjøttet.

Mageproblemene deltagerne fikk i etterkant var mye verre enn det som ble fremstilt på tv, og både Geir Ove og Ann Kristin slet med ettervirkningen av matforgiftningen i lang tid.

Geir Ove vil ikke avsløre hvem som er den store Farmen-favoritten.

— Men du kan skrive at de to som møtes i finalen er verdige vinnere begge to, avslutter Geir Ove før han kaster seg inn i snøballkrigen.