Midt på lyse dagen, i Roma sentrum, parkerte Pirate Love og gikk for å spise pizza. En dyr foreteelse, skulle det vise seg.

En halv million kroner

— Da vi kom tilbake en time senere, var bilen borte, forteller bandet.

— Etter flere timer på telefonen med italiensk politi og den norske ambassaden, innser vi at bilen med alt musikkutstyr, merchandise og private eiendeler på totale verdier oppimot 500 000 kroner er stjålet, sier Pirate Love i en pressemelding.

Mangler forsikring

Bandet ser nå ingen annen mulighet enn å avlyse de neste åtte konsertene. Pirate Love opplyser at de heller ikke har dekkende forsikring, og håper nå å få til en støttekonsert i mars.

Oslobandet albumdebuterte på Kong Tiki Records i fjor, og fikk mange postitive anmeldelser for «Black Vodoun Space Blues».

Vil ut igjen

Pirate Love har også fått et solid liverykte, og hadde rukket å turnere Nederland, Belgia, Sveits, Østerrike og Tyskland før det hele endte med robberi i Roma.

Pirate Love reiser nå hjem til Oslo for å få ordnet opp i komplikasjonene og forhåpentligvis samlet sammen nytt utstyr og bil, for eventuelt å kunne legge ut på veien igjen. Går alt etter planen, kan bandet rekke en konsert i Rennes, Frankrike, allerede 19 . februar.