Søndag 30.mars var det duket for rød løper, glitter og glamour på Ziegfeld Thetaer i New York, da dokumentaren om «the rolling stones» hadde premiere. Den kjente Oscar-regissøren Martin Scorsese har regi for filmen som viser 17 sanger av «the rolling stones» under en konsert i «The Beacon Theatre» i New York som ble holdt i oktober 2006. Fantastisk regissør

Åpningsminuttene av filmen «Shine a light» viser vokalist Mick Jagger og regissør Martin Scorsese i en telefonkonferanse der uenigheten er stor angående størrelse på scenen, kameraplasseringer og sanglisten.

— Han er en fantastisk regissør og veldig nøyaktig i utførelsen for å kunne produsere filmen dere nå skal se, sier Mick Jagger til nyhetsbyrået Reuters før premieren.

Bare godbiter

I alt viser filmen 17 godbiter fra «the rolling stones» utrettelige musikkarkiv, sanger som «Jumpin' jack flash», «Start me up» og «Brown sugar» er på listen. I tillegg dukker det opp gjesteopptredener med blueslegenden Buddy Guy, White stripes-gitarist Jack White og sangerinnen Christina Aguilera.

Vekker minner

Martin Scorsese er tidligere kjent for å ha regissert filmer med kriminelle karakterer i rollene, som «Casino», «Godfellas» og «The departed» som han også vant Oscar statuetten for.

Regissøren vil ikke si at «the Rolling stones» er som karakterene i mange av hans voldelige filmer, men han innrømmer at bandets musikk vekker minner fra det tøffe, mafialiknende gatelivet som han selv vokste opp i.

— Men jeg vet ikke om jeg kan gjøre noen direkte sammenligninger mellom karakterene i filmene mine og Stones, ler Scorsese.

Videre forteller Scorsese at musikken til Stones alltid har hatt en spesiell plass i hjertet hans, med deres hardtslående akkorder. Stones-sangen «Gimme shelter» har regissøren tidligere brukt i hele tre tidligere filmer.

«The Rolling stones» ble dannet i London i 1962 og har vunnet uttallige priser for sin musikk.