Audrey Hepburn strålte i rollen som Eliza Doolittle i filmatiseringen av musikalen i 1964. Nå drømmer Keira Knightley om å fylle skoene hennes. De første ryktene om at en remake av klassikeren var under planlegging dukket opp i fjor sommer, og i tillegg til Knightley ble navn som Emma Thompson og Daniel Day-Lewis nevnt. Filmnettstedet Comingsoon.net meldte i juni i 2008 at Duncan Kenworthy og Cameron Mackintosh skal produsere nyinnspillingen. Førstnevnte er kjent for å ha produsert filmsuksessene «Four Weddings and a Funeral», «Notting Hill» og og «Love Actually».

Stjerner

At Keira Knightley har lyst på rollen er det liten tvil om. Til nettstedet Moviefone.com forteller hun at hun ikke har gitt opp.

– Forhåpentligvis. Jeg krysser fingrene. Jeg prøvespilte for rollen for to år siden, og jeg tror det er et spørsmål om å samle det rette teamet til å lage en så god og interessant film som mulig. Det summer positive rykter rundt og forhåpentligvis går de i oppfyllelse, sier hun.

Knightley slo igjennom i filmen «Bend it like Beckham» i 2002, og ble verdensstjerne med rollen som Elizabeth Swann i de tre «Pirates of the Caribbean»-filmene.

Musikalen hadde premiere på Broadway i 1956 og er basert på George Bernard Shaws «Pygmalion».

Her er et lite klipp fra originalfilmen: