TV 2s dramasatsning «Hvaler» hadde premiere 29. september i fjor, og i serien møtte seerne Charlotte Frogner som hovedpersonen Maria Blix. Hovedpersonen var en ung nyutdannet psykolog bosatt i Oslo som flyttet hjem til barndomstraktene på Hvaler da faren døde. Lise Fjeldstad spilte Marias tante Liv, og i en pressemelding lover TV 2 at de fleste personene seerne har blitt kjent med blir med videre inn i den andre sesongen av serien.

– De fleste av karakterene fra første sesong er fortsatt med, men noen nye og spennende typer kommer til øyene og bringer med seg hemmeligheter og utfordringer for befolkningen, opplyser seriens forfatter Arne Berggren.

Drama

NRK hadde stor suksess med dramaserien «Himmelblå», og TV 2s drama nådde ikke opp til konkurrentens seertall. Premieren på «Himmelblå» ble sett av 922.000, mens tallene for den første episoden av «Hvaler» var 562.000. Ifølge TV 2 hadde den første sesongen 514 000 seere i snitt. En av nykommerne i sesong to er Bjarte Hjelmeland, som spiller ny lensmann.

– Vi gleder oss vilt til å se hvordan han forandrer dette universet. Bjarte er en fantastisk skuespiller og lensmannen er en mann med en fortid, forteller Berggren.

Innspillingen av den andre sesongen starter denne uken og skal pågå fram til desember. Når serien skal sendes er ikke avgjort.