KRISTIANSAND: Se video av Knut Reiersrud, Vidar Busk, Ronnie Jacobsen og Kid Anderens heftige gitarkonsert på Kick i videovinduet i toppen av saken.

ANMELDELSE: Guitarmageddon er et konsertkonsept som består av en rekke av landets fremste bluesgitarister. Besetningen varierer, men på Kick er det Knut Reiersrud, Vidar Busk, Ronnie Jacobsen og Kid Andersen som skal stå for underholdningen.

For en gjeng som kjenner sin blues er det naturlig å hylle den største av dem alle, Robert Johnson. Nå er det riktignok Creams versjon av «Crossroads» de lener seg mot, men det funker veldig bra likevel.

Ronnie Jacobsen får æren av å spille hovedrollen de første minuttene, og han beviser for de fremmøtte at han ikke står noe særlig tilbake for de mer kjente navnene ved siden av ham.

Vidar Busk tar over og gjør et strålende sett med sin krystallklare gitartlyd og hese bluesstemme. Shivaree-låten «Goodnight Moon» kler innpakningen hans helt perfekt.

Knut Reiersrud har stort sett holdt seg i bakgrunnen til nå, men når han først tar skrittet frem så blir det moro. Han tar vokalen på Johnny Otis’ gamle slager «Willie And The Hand Jive» og trakterer som vanlig gitaren bedre enn de fleste.

Kid Andersen, som kanskje ikke har det helt store navnet i Norge, har en omfattende karriere i USA og samarbeider med flere av de mest meritterte artistene i sin sjanger.

Han bruker sine minutter til litt tradisjonell blues før han får inn sin kone Lisa, som gjør en fin «Precious Lord, Take My Hand» fra Andersens seneste albumutgivelse.

Bursdagsbarnet Ronnie Jacobsen imponerer deretter med solid vokal på Stones-klassikeren «Gimme Shelter», før de fire gitaristene leker seg sammen som små guttunger i sandkassen.

Vi tar oss den friheten at vi later som om konserten er over etter en spektakulær «Voodoo Child», for det siste kvarteret kunne vi godt vært foruten.

Sånn blir det vel når man er så glad i å spille gitar at tiden står stille. For disse gitarkameratene dreier det seg først og fremst om lidenskap og kjærlighet til musikk.

Skulle de plutselig få lyst til å tjene masse penger på ingenting, kan de jo bare ringe Jan Fredrik Karlsen.

Terningkast: 5