Etter å mer eller mindre ha gitt bort albumet «Machina II/The Friends And Enemies Of Modern Music» i 2000, har Smashing Pumpkins vokalist, låtskriver og gitarist, Billy Corgan bestemt seg for å skrive et nytt album.

Albumet, som har fått tittelen «Teargarden by Kaleidyscope» er et opus, som i ferdig stand vil bestå av 44 låter. Albumet skal deretter gis bort gratis på nett.

— Hver enkelt sang vil bli gjort tilgjengelig helt gratis til hvem som helst, hvor som helst. Helt uten forpliktelser, skriver Corgan i sin blogg.

— Gratis betyr gratis. Det betyr at man ikke trenger å melde seg opp til noe som helst, sende inn en mail eller hoppe gjennom en ring. Det vil bli anledning til å ta den eller de sangene man vil, så mange ganger man vil, skriver han.

Innspillingen av albumet startet 15. september, melder Pitchforkmedia.com. Lanseringen av opuset vil starte i slutten av oktober. Da vil sangene vil bli publisert på nett, en etter en.

Samtidig som verket lanseres på nett vil et begrenset opplag med miniboxep'er bli gjort tilgjengelig for de av fansen som ønsker et cover å holde i når de lytter til musikken. Ved endt publisering på nett vil hele albumet gjøres tilgjengelig for salg.

I bloggen lover Corgan å returnere til de originale og psykedeliske røttene til bandet som debuterte med albumet «Gish» i 1991. Bandet fikk sitt store gjennombrudd med oppfølgeralbumet «Siamese Dream» i 1993: - Atmosfærisk, melodiøst, heavy og søtt.

Han er heller ikke redd for å gå tom for ideer:

— Jeg har allerede skrevet 53 låter til albumet, så jeg føler meg sikker på at jeg allerede har så mye låtmateriale som kreves for å ta på meg et slikt prosjekt.