KRISTIANSAND: I løpet av uka har Quart offentliggjort Korn, Chris Cornell, Volbeat, Paperboys og Black Eyed Peas, og enda lover Buli og kompani flere store navn.

Festivalen mangler fremdeles et trekkplaster til lørdagen, men ifølge bookingkoordinator Trond Åge Nyhus er det store nyheter på gang.

— Vi venter på det endelige svaret nå, sier Nyhus i et intervju med fvntv.

- Og det er dette som skal være den virkelig store?

— Det er planen. Og Slash da, sier Nyhus.

Tidligere har Buli og co. røpet at det skal dreie seg om en artist som koster mellom 10-20 millioner kroner å hyre inn. I dagens Fædrelandsvennen blir det spekulert i om det kan dreie seg om nylig gjenforente Faith No More.

— Det er lov å spekulere, men jeg har ingen kommentar til det der, sier Buli.

Venter svar innen fire uker

Buli bekrefter overfor fvn.no at artisten er i 10-20-millionersklassen, men utover det vil han ikke bidra med noen hint.

- Vi håper å kunne annonsere lørdagsheadlineren innen to til fire uker, sier Buli.

Quart-klare Korn, Chris Cornell, Marilyn Manson, Placebo og Volbeat er bekreftet til flere europeiske festivaler, deriblant Rock am Ring, som går av stabelen 5-7 juni. Britiske The Prodigy er bekreftet til samme festival, og datoen 4. juli er for øvrig ledig i turnéplanen. Men gruppa er uansett mange hakk under det signaliserte "Valle Hovin-formatet", med tanke på at de spilte for 1800 personer på Sentrum Scene i februar.

Andre store navn som er på turné i sommer er blant andre Mötley Crüe, Neil Young, Coldplay, Bruce Springsteen, Blur, Nick Cave, Moby, Metallica, Röyksopp, Oasis, Lil Wayne og Nine Inch Nails.

Flere av de nevnte er utelukket på grunn av ekslusive konserter andre steder i Norge eller Skandinavia. Andre gjør sine egne stadionturnéer, og blir dermed ikke å se på noen av sommerens festivaler.

Hvem tror du artisten er? Si din mening i debatten under artikkelen.

Hvem kommer med Slash?

I tillegg til lørdagsheadlineren knytter det seg også stor spenning til hvem Slash får med seg til Kristiansand. Forhåpentligvis blir den første gjesten klar i løpet av fredagen.

— Vi har sagt den 20. Så det er det som gjelder. Vi har ikke fått noen andre signaler. Vi håper det skal skje, og så kommer de på rekke og rad, sier Nyhus til fvntv.

Quart-sjef Arild Buli ønsker ikke å kommentere noe angående hvem det dreier seg om, men de siste ryktene har pekt mot Robbie Williams. Williams skal være i gang med et nytt album, men har foreløpig ikke annonsert noen turnéplaner for sommeren.

- Det blir en konsert av Wembley-format, sier Buli til Fædrelandsvennen.

Slash har tidligere opptrådt sammen med blant andre Lenny Kravitz, Puff Daddy, Ozzy Osbourne, Michael Jackson, Red Hot Chili Peppers, Elton John, Tom Morello (Rage Against the Machine), Dave Navarro (Jane's Addiction) og B Real (Cypress Hill).

I går avkreftet Trond Åge Nyhus at Fergie fra Black Eyed Peas var tenkt som en av gjestene til eks-Guns-gitaristen.