– Fortell om valget av andrekjempe.

– Jeg ville helst valgt storbonden Unni, men det kunne jeg jo ikke. Så da valgte jeg den nest giftigste der inne. Lene hadde en uttalelse like før jeg skulle bestemme meg: «Jeg har så lyst på markedet, det kan du ikke ta fra meg». Så jeg måtte jeg jo bare utfordre henne. Sammen med gutta hadde jeg bestemt meg for at jeg ville punktere storbondens allianse.

– Men du ville helst ha ut Unni?

– Ja, kan du skjønne det?

Ingunn forteller at hun etter innspillingen har hatt et godt forhold til den tidligere medhjelperen i storbondehuset. Men alt endret seg da Unni Torve i et nettmøte torsdag denne uken skrev at det var bra folk fikk se Ingunn «slik hun virkelig er».

Ingunn mener hun til tross for å finne på litt spetakkel var real og oppriktig inne på «Farmen».

Er navlestrengen klippet?

– Hadde hun sagt «hvordan jeg var», hadde det vært en annen ting. For dette er Unnis subjektive mening om hvordan hun oppfattet meg der inne. Det at hun kan sverte meg og være så ufin et halvt år etterpå, sier en del om henne. Hun dømmer meg nord og ned. Da synes jeg at jeg har rett til å ta til motmæle, sier Ingunn og presiser:

– Det å se på hvor ondskapsfull mor og sønn på tv gir meg en flau smak i munnen. De har i alle fall en annen moral enn meg. Jeg gjør meg mine tanker om navlestrengen i det hele tatt er klippet, og legger til:

– Hun godter seg når Torkel er ufin. Er det hennes måte å oppdra ham på? De burde skamme seg.

Ufint av Lene

At deltakerne kunne være riktig ondskapsfulle, trodde hun ikke før hun så det på tv.

– Jeg fikk nettopp høre kommentaren til Lene før hun valgte gren om at hun kunne valgt bryting, men det hadde betydd at hun måtte ha hudkontakt med meg. Da tenkte jeg; Oi, du som ikke har hatt en mening før på Farmen! Det var skikkelig ufint.

Surt å tape

Tapet i øksekasting mot Lene var tungt å bære for Ingunn, men hun tok på seg et tappert smil.

– Da jeg så øksen skli sakte nedover etter at den først hadde festet seg, tenkte jeg: «F...». Det var skikkelig surt å tape.

– Hva gikk galt?

– Jeg manglet nok litt troen og hadde psyket meg litt ned før tvekampen.

Ondskapsfull

Ingunns humør gjennom harde ukesoppdrag har vært upåklagelig, men i de siste tiden viser hun en annen side av seg selv. Hun stjeler karven som er nødvendig for å klare ukesoppdraget da vennen Amin er storbonde.

– Det var for å sprite opp litt. Jeg var kanskje litt ondskapsfull selv, men det var hele tiden med et glimt i øyet, flirer hun. Sabotasjen har hun blitt konfrontert med i det virkelige liv også.

Sabotør i grønne bukser

– Jeg var ute i Oslo og en kompisgjeng kom bort til meg og sa: «Sabotør!». Men etter noen minutter spurte de om jeg ville være med på date. Det er vittig at det ikke stikker lenger enn som så. Kjendis er hun definitivt blitt, telefonene har heller ikke latt vente på seg. En periode fikk hun over ti sms-er om dagen fra en jente som ville vite hvor hun hadde kjøpt buksene sine.

– Hun ville vite hvor de grønne buksene som jeg bruker på Farmen var kjøpt, og om de var gode å gå i, ler Ingunn.

– Og så er det en kar som analyserer meg etter hver episode for eksempel: «I kveld så du litt usikker ut». He he. Jeg ler meg i hjel.

Daglig kontakt med Hugo

Om det ikke er jentene Ingunn fikk best kontakt med inne på Farmen, ble hun iallfall god venn med Amin og etter hvert også med Hugo.

– Hvis det er en jeg heier på, så er det Hugo. Jeg var knallhard mot ham i begynnelsen og ga klar beskjed om at jeg ikke likte måten han oppførte seg på. Men så tok han fram andre sider som åpent for at jeg ville bli kjent med ham. Det er en god egenskap å kunne gå tilbake på sine egne vurderinger. Vi har daglig kontakt fremdeles.

– Aner vi en flørt?

– Nei, nei. Men han er en likandes kar som jeg er glad for at jeg ble kjent med.