Tirsdag presenterte TV2 sitt sendeskjema for våren 2009. Blant programmene var det noe nytt, noe gammelt og et comeback i ny drakt.

Comebacket er det Nils Vogt som står for med «Karl den tredje». Igjen er det Tore Ryen som står bak den tredje Karl-serien. Tidligere har TV2s seere møtt Karl Reverud i «Mot i brøstet» og «Karl & co».

– Jeg vil ikke si det er så veldig skummelt med comeback. Det er ikke sånn at jeg ligger våken hver kveld, men jeg gleder meg til å ta opp den gamle tråden, sier Nils Vogt.

Åtte år siden sist Da forfatter Tore Ryen ringte Vogt og fortalte om ideen til «Karl den tredje», var «Karl» litt i tvil med det første.

– Men jeg lot meg fort overtale, meddeler han.

Det er åtte år siden TV2 sendte nye episoder av «Karl & co», men serien sendes ennå i reprise på TV2 Zebra.

– Du blir ikke lei Karl Reverud?

– Nei, jeg har ikke grunn til det. Det er veldig mange som kjenner meg som Karl, men denne gangen kommer det med ny vri, forklarer Vogt.

Den nye vrien er at Karl endelig er blitt en rik gründer med mye makt. Han står bak Reverud-kvartalet på Aker brygge og har fått seg butler i form av den kjente skuespilleren Bjørn Sundquist. Men Karl har fortsatt temperamentet i behold, ifølge Vogt.

– Karl er ur-nordmannen Tore Ryen har forklaringen på hva som er så spesielt med Karl.

– Mange kjenner seg igjen i figuren og har referanser til den type personlighet. Alle har en far, bestefar eller onkel som ligner på Karl, hevder han.

– Karl er ur-nordmannen.

Innspillingen av «Karl den tredje» er ennå ikke begynt og Nils Vogt har allerede rundt 210 Karl-episoder bak seg.

– Tore har vært veldig kreativ og skapt et nytt univers med nye medspillere. Karl har også kommet i en ny sosial situasjon, erklærer Vogt.