Filmplakater på trikker, på nettaviser og overalt ellers. I det siste kan du ikke ha unngått å få med deg markedsføringen til den nye Varg Veum-filmen «Falne engler» hvor Pia Tjelta pryder halve plakaten.

Også traileren blir det gitt uttrykk for at Pia Tjelta har en stor rolle i den fjerde filmen om privatetterforskeren Varg Veum.

I virkeligheten stemmer ikke dette helt. I kun en kort del av filmen kommer Pia Tjelta inn som Veums tidligere flamme Rebecca før hun igjen forsvinner.

Tjelta selv vil ikke kommentere markedsføringen noe ytterligere.

– Slikt kan ikke jeg ta ansvar for. Jeg har gjort den jobben jeg var satt til å gjøre. Hvordan SF Norge velger å promotere filmen er deres ansvar, konkluderer skuespillerinnen.

– Dere misleder ikke publikum?

– Nei, det syns jeg ikke. Men å mislede er vel det man gjør med krim, spør Tjelta retorisk.

– Sentral for handlinga

Markedssjef Jill Dalviken synes ikke SF Norge lurer publikum.

– Årsaken til at vi bruker Pia Tjelta mye i promoteringen er fordi hennes rollefigur Rebecca er sentral i handlinga og det er hun som trekker Varg Veum inn i historien. Rebecca er bindeleddet hans til saken, sier Dalviken hos SF og avviser at Tjeltas stjernestatus blir utnyttet i markedsføringen.

At Pias rolle er mindre enn kanskje mange tror på forhånd, forklarer Tjelta på følgende måte:

– Samtidig er det som skjer med Rebecca en overraskende faktor, sier hun lurt.

Tjelta opptatt av kritikker

Tjelta har ennå ikke sett det ferdige produktet «Varg Veum – Falne engler» som har premiere fredag 4. april, men gleder seg stort.

– Jeg har hørt mye bra om resultatet, smiler hun og innrømmer at hun også er spent på kritikkene filmen får.

– Jeg er altfor opptatt av anmeldelser, selv om jeg har en plan om å slutte å bry meg om det. Jeg er ikke blitt så proff ennå, ler Tjelta.

Ferdig med film?

Flere i teamet bak «Varg Veum – Falne engler» arbeidet også med «Buddy», som ble Pia Tjeltas store gjennombrudd i 2003. Og det var de kjente båndene som gjorde at Tjelta ville være med på den fjerde Varg Veum-filmen.

– Da Morten (Tyldum, regisserte også «Buddy», journ.anm) ringte, hadde jeg veldig lyst. Det ble liksom en reunion fem år senere, forteller Tjelta som liker svært godt å jobbe med regissøren.

– Når man har jobbet i 17 timer og klokka er to på natta er Morten den som står og klapper i hendene. Han gir seg aldri.

Framover vil Tjelta fokusere på scenekunsten. Fram til mai skal hun spille i forestillingen «Elektra» på Oslo Nye. Etter det ventes enda mer teater.

– Er du helt ferdig med film?

– Ja, det kan se sånn ut, avslutter Tjelta åpent.

Se trailer for «Varg Veum — Falne engler» her