Ola Helland lanserer i dag plateselskapet idiotRecords, som han styrer fra sin egen stue.

— Målet er å spre fin musikk til fine folk, sier Helland.

Han har sett seg lei av plateselskaper som han mener tjener ufortjent mye penger på sine artister. Selv vil han drive plateselskapet sitt på hobbybasis, og jobber gratis for bandet.

Gratis nedlasting

— Jeg gjør ikke dette for å tjene penger, men har fokus på musikken. Jo flere som hører den, jo bedre er det. Jeg er fornøyd hvis vi går i null, og skulle vi tjene penger gir vi overskuddet rett til bandet eller investerer de i neste utgivelse, sier han.

Plateselskapet vil gi bort hele katalogen sin i mp3-format til folket. Sangene kan lastes ned gratis på nettsiden idiotRecords.com.

— Hvorfor navnet idiotRecords?

— Idiot er et klengenavn jeg har hatt gjennom flere år. Mange plateselskaper mener det er idiotisk å gi bort musikk gratis, og navnet spiller også litt på det, flirer Helland.

Bob Hund

idiotRecords sin første utgivelse blir en 10 toms vinylsingel med det svenske indierockbandet Bob Hund. Låten er en eksklusiv og til nå uhørt versjon av låten «Fantastiskt» fra det kritikerroste albumet «Folkmusik for folk som inte kan bete sig som folk». Den vil være ulik albumversjonen.

— Det er utrolig gøy å få et så stort og bra band som Bob Hund som første utgivelse, sier Helland som til daglig jobber som webutvikler i Stavanger Aftenblad.

555 eksemplarer

Vinylsingelen er trykket i gull, og finnes kun i 555 eksemlarer. Omslaget er laget av Martin Kann. Den blir lagt ut for salg på plateselskapets nettside fra og med onsdag 23. september.

— Hvorfor har dere satset på vinyl?

— Jeg synes vinyl er et flott medium, og en vinylplate har mer sjel enn en vanlig plate. I tillegg er coveret kunst i seg selv, og det mister sin verdi på en cd-plate.

Plateselskapet er i samtale med flere band i forbindelse med fremtidige utgivelser.

Sjiraff-prosjekt

Ola Helland er fra før kjent for sitt sjiraff-prosjekt hvor målet er å samle inn én million tegninger av sjiraffer innen nyttår 2011. Interessen for prosjektet har eksplodert, og i skrivende stund har Helland mottatt 260.000 sjiraffter fra folk rundt om i verden.

Han forteller at det er en tidkrevende jobb å gå gjennom bidragene, og laste dem opp på nettsiden OneMillionGiraffes.com.

- Gøy å ha noe å gjøre

Nå som plateselskapet lanseres får Helland enda mer å styre med på fritiden.

— Hvordan skal du klare å kombinere jobben, sjiraff-prosjektet og plateselskapet?

— Tja, det får gå som det går. Døgnet har jo 24 timer, og det er bare gøy å ha noe å gjøre. Jeg vet ikke hvor mye jobb det blir med plateselskapet, men det går nok med en del tid til å ta imot bestillinger, pakke og sende platene blant annet. Det blir spennende å se hvor stor interessen er blant folket.