Da Sigurd Sollien måtte trekke seg fra Skal vi danse for en stund tilbake på grunn av skade sto TV 2 overfor et problem: Hvordan skal vi fylle den ekstra episoden? I fredagens sending viste de hvordan. De lot rett og slett alle gå videre. Dette var det imidlertid ingen av deltakerne som visste på forhånd. Seerne fikk heller ikke opplyst dette i forkant av programmet. Omdansingen og den spennende avgjørelsen om hvem som ryker ut er det som vanligvis lokker seerne til å holde seg til kanalen fra programmets del 1 til del 2. Denne gangen holdt de seerne på pinebenken til ingen nytte.

Penger

I tur og orden ble deltakerne ropt pp på vanlig vis. Først Tore André Flo og danseparner Nadia, deretter Mikkel Gaup og Therese. Så fulgte overraskelsen:

– Alle er videre, sa programleder Guri Solberg.

Stemmene som folk ga denne runden blir imidlertid hengende ved deltakerne også i neste runde. Kanalen kunne dermed også hanke inn pengene fra tusenvis av mobilstemmende nordmenn som heiet på sine favoritter.

Beste måten

TV 2 mener fredagens løsning var den beste, og går ikke med på at dette var å narre seerne.

– Det er klart at dette var en overraskelse både for deltakere og seere. Men bakgrunnen for dette er Sigurd Solliens skade, og vi mener dette var den beste måte å løse dette også underholdningsmessig, opplyser informasjonsmedarbeider i TV 2, Unn-Grethe Berge.

Hun minner om at stemmen vil telle.

– Seerstemmene og dommerstemmene tar danseparene med seg videre til neste program, så ingen har stemt forgjeves, uttaler Berge.

Dette mente dommerne:

På tross av den noe amputerte avslutningen av programmet ble det vist mye kreativ dansing denne kvelden. Siri og Lars Alexander danset showdans til «One night only» og fikk ni, ni, ni og ti poeng. Det ga 37 poengtil sammen. Dette sa dommerne til paret:

Tor: – Dette var virkelig gøy. Jeg er i ferd med å bli sentimental når jeg ser Siri danse. Jeg svettet forrige gang, men jeg gjør ikke det nå. Dette er et show av en annen verden! Du er helproff til fingerspissene.

Alexandra: – Dette var et kjempeshow. Det som er litt vanskelig med disco, er at det går så fort. Alt skal være kjapt og rent. Jeg savnet den renheten litt. Ellers var det kjempe, kjempebra.

Christer: – Dette var kjempegøy! Kanskje litt enig med Alexandra om at det gikk fort i svingene. Men fy søren for et show!

Trine: – Disco er enten bra eller ikke bra. Dette var bra. Jeg koste meg og ble underholdt. Jeg er kjempeimponert!

Siri

Siri Kalvig har fått mye ros fra både dommere og publikum i programmene hittil. Kalvig har også røpt at hun nå setter pris på å kle seg opp til programmene.

Jeg synes det er rart å se seg selv på forsiden av ukepressen i et lite sambaantrekk. Men det passer til det jeg danser. Kanskje jeg kledte meg for lite ut når jeg var barn, uttalte Kalvig til tv2.underholdning denne uken.

Imponert

Men det var ikke bare Siri Kalvig og Lars Alexander Wiulsrud som imponerte i kveld. Gaute Ormåsen og dansepartner Elena Bokoreva Wiulsrud danset til Carolas GP-hit «Fångad av en stormvind», og fikk 32 poeng av dommerne. Favoritten Mikkel Gaup og hans partner Therese Cleve slo til med sesongrekord da de danset til «A little less conversation». Hele 39 poeng fikk de. Lene Alexandra Øien og Tom-Erik Nilsen showdanset til «Hot stuff». Også den dansen falt godt i smak hos dommerne, og de fikk 38 poeng.

Dette danset de:

  • Siri og Lars Alexander danset showdans til "One night only"

  • Gaute og Elena danset showdans til til "Fångad av en stormvind"

  • Mikkel og Therese danset showdans til "A little less conversation"

  • Lene Alexandra og Tom-Erik danset showdans til "Hot stuff"

  • Tore Andre og Nadya danset showdans til "Dancing in the streets"

Hva mener du? Var TV 2s løsning grei, eller narret de seerne uten grunn?