«Titanic» gjorde dem begge til verdensstjerner, og 12 år etter at Titanic sank fra dem, er Leonardo DiCaprio og Kate Windslet sammen igjen — på lerretet i «Revolutionary Road».

De to spilte kjærester i det mange mener er tidenes kjærlighetsfilm, «Titanic», i 1997, og hele verden heiet på dem. Nå spiller de altså kjærester igjen. Denne gangen handler det om et ungt, gift par som strever med forstadslivet i 50-tallets Amerika.

DiCaprio sier til Entertainment Weekly at han lenge var i tvil om hvorvidt han skulle satse på filmen og spille mot Kate Windslet igjen, nettopp fordi de hadde et spesielt samspill og ekstrem suksess med «Titanic».

Beste av alle

Men han endte med følgende konklusjon:

– Flere år har jeg stoppet opp og lurt på om jeg noensinne skulle gjøre dette igjen (spille mot Windslet, red. anm.). Men så tenkte jeg «Er du helt idiot? Hvorfor skulle du ikke spille mot den beste skuespilleren av sin generasjon?»

Han fortsetter:

– Var jeg fordomsfull overfor prosjektet bare fordi jeg visste Kate var med?

Sammen

Det er høye forventninger knyttet til paret og filmen. Og DiCaprio mener både han og Windslet egentlig har hatt lyst å gjør noe sammen lenge.

– Jeg tror egentlig vi begge har vært på utkikk etter noe å gjøre sammen igjen, men vi var nok fast bestemte på at vi ikke kunne gå opp den eksakt samme veien en gang til.

Nå har de gjort filmen, og er etter eget sigende svært glade for at de gjorde nettopp det.

Mor og kone

I løpet av intervjuet med Entertainment Weekly lar plutselig Kate Windslet pekefingeren gli over nesen til DiCaprio.

– Å. Gud, se på meg. Jeg har bokstavelig blitt en kombinasjon av mor, søster, og jeg vet ikke helt..., eh... kone for deg!

Aldri kjærester

Spekulasjoner omkring kjærlighetsscener, følelser og de to, ler de ifølge magasinet av.

– Vi har alltid bare hatt et helt platonisk forhold, sier DiCaprio.

«Revolutionary Road» er bygget på Richard Yates' roman av samme titel, og har premiere i Norge 16. januar.

Her kan du se filmtraileren: