Michael Jackson gikk til store skritt for å kunne gå på kino uten å bli gjenkjent av ivrige fans. Han møtte en gang opp utkledd som en gammel mann i rullestol til en kinoavtale med vennen Kenny Ortega, som har regissert filmen «Michael Jackson — This is it».

Kenny Ortega trodde Jackson hadde droppet avtalen deres da han ikke fikk øye på popkongen utenfor kinoen i Universal Studios i Hollywood, hvor de skulle se «Beowulf».

- Utrolige kostymer

— Jeg vet ikke hva jeg tenkte på. Jeg ventet på at Michael Jackson skulle dukke opp og møte meg. Jeg hadde vært sammen med ham mange ganger tidligere da han hadde kledd seg ut. Han var glad i å gå ut og gjøre ting, men kunne ikke gå med mindre han var inkognito. Han gikk på teater i New York som Mata Haris datter en gang. Du ville ikke tro noen av de kostymene vi så ham i, forteller Ortega ifølge Contactmusic.com.

Trillet Jackson inn i kinosalen

Ortega ble likevel overrasket da han oppdaget hvilket kostyme Jackson gjemte seg bak på kinoen. Han forteller videre:

— Så jeg står der og ser meg rundt. Det var unge turister som løp opp til meg for å få autografen min fordi de kjente meg igjen fra «High School Musical», og denne eldgamle mannen i rullestol kommer nærmere og nærmere meg inntil jeg oppdager at det er Michael som ler under sin plastikkmaske. Så jeg trillet denne gamle mannen inn i kinosalen. Det var den eneste måten vi kunne komme oss inn og, desto viktigere, ut igjen. Dersom vi klarte å snike ham inn et sted og noen fikk rede på at han var der, var det nesten umulig å få ham ut igjen.

Michael Jackson døde 25. juni 2009. Han var en av de mest suksessfulle og innflytelsesrike artistene gjennom tidene.