Torsdag amerikansk tid ble bilder av det som ser ut som en forslått Rihanna publisert av kjendisnettstedet TMZ.com . Skadene på bildet skal angivelig stamme fra det som skjedde under en krangel natt til 8. februar. Kjæresten Chris Brown ble tiltalt for trusler etter hendelsen og han etterforskes for overfall. Rihanna har avlyst en rekke konserter og har ikke vist seg offentlig siden. Los Angeles Police Departement (LAPD) har hittil ikke navngitt kvinnen i saken.

Sterkt

Bildet, som viser betydelige skader, har ført til mange reaksjoner på nettet, ikke minst fordi en person som tilsynelatende allerede er et offer, blottlegges. Politiet har gitt tydelig uttrykk for at det aldri var meningen at bildet skulle offentliggjøres.

På amerikanske blogger som perezhilton.com og gawker.com er kommentarene mange fra lesere som reagerer på bildet. «Jeg ser ikke på meg selv som spesielt nærtagende, men dette synes jeg ikke dere skulle ha trykket» , skriver en.

«Så vondt som dette gjør, så mye som dette er fullstendig upassende, det er på internett og er tilgjengelig for et stort publikum. Dette er den grusomme prisen for berømmelse i teknologiens tid.» , skriver en annen.

Mens enkelte mener det var galt å utnytte Rihanna når hun er på sitt mest sårbare, mener andre at bildet er et bevis på at beskyldningene mot Chris Brown. Som en skriver:

«Å trykke dette bildet var rett avgjørelse. Nå vet vi alle hvilken drittsekk Chris Brown er. Det vil være til hjelp når han tar den uunngåelige: 'Jeg gjorde noe dumt og jeg skal aldri gjøre det igjen. Forresten, jeg har en ny plate ute neste måned'-unnskyldningsturneen.»

Ifølge gawker.com publiserte følgende amerikanske nettaviser det omstridte bildet:

  • New York Daily News

  • New York Post

  • Newsday

  • US Weekly

  • Huffington Post

  • Gawker

  • TMZ

  • Perez Hilton

Mens følgende lot være:

  • People

  • E!

  • The LA Times

  • Drudge Report

I Norge trykket blant andre vg.no, kjendis.no og seher.no og mens blant andre Side2.no og regionsavisene ikke omtalte saken.

Uautorisert

Politiet navngir ikke kvinnen på bildet som nå er lekket, men sier at bildet stammer fra en etterforskning om «domestic violence», som kan oversettes med husbråk eller vold.

«Den uautoriserte publiseringen av et bilde som stammer fra en etterforskning om vold, førte til en umiddelbar intern granskning. Pressekontoret fikk tallrike forespørsler om det frigitte bildet, som knytter seg til en voldelig hendelse 8. februar 2009 og involverer artisten Chris Brown.», het det i en uttalelse fra LAPD.

Avskjedigelse

I uttalelsen heter det at de «tar vårt ansvar alvorlig når det gjelder taushetsplikten overfor ofre for vold.»

Et overtramp av dette slaget blir sett på som alvorlig embetsmisbruk, med straffer som inkluderer avskjedigelse, heter det videre.

Brown (19) ble arrestert 8. februar, men slapp ut mot kausjon. Han har sagt i en uttalelse at han er «trist og lei seg» for det som skjedde.

Hva mener du? Burde aviser trykke de lekkede bildene?