KRISTIANSAND:Med de marginene vi har hatt, synes jeg filmen er bra. Det er en severdig film, og et godt produkt med tanke på midlene våre , sier Per-Jonas Lie om «Den hengte mannen», som har et budsjett på 500.000 kroner.

Potensial

Hovedrolleinnehaveren har naturlig nok et noe subjektivt forhold til filmen, men den tidligere daglige lederen ved Sørnorsk filmsenter tror filmen kan påvirke filmmiljøet på Sørlandet.

Regionsfilm er viktig. Jeg mener man bør se på mulighetene for å spre spillefilmmidlene rundt i landet, slik at ikke alle filmer er spilt inn i de samme gatene i Oslo. Jeg tror denne filmen har et stort potensial, for den viser at det er mulig. Jeg håper den vil gi trykk på alle de filmskaperne på Sørlandet som går rundt med en spillefilm i magen, og dem er det mange av , sier Lie.

Se trailer for «Den hengte mannen» her:

Premiere

Dramathrilleren, som i går fikk en god treer av Fædrelandsvennens filmanmelder Knut Holt, er regissert av arendalitten Stephan Aleksander Hergel. I kveld er det stor premierefest med rød løper, limousin og over 200 gjester i Arendal, men filmen har også premiere i Kristiansand.

Jeg håper publikum vil oppleve filmen som en underholdende spenningsfilm, og jeg ønsker at folk skal fornøye seg med den , sier 41-åringen som var med da filmen hadde førpremiere under Bergen Internasjonale Filmfestival sist helg.

Jeg overhørte noen svensker i køen som sa de skulle se den fordi de hadde hørt at det var en annerledes film. Og annerledes er et godt ord. Tilbakemeldingene jeg fikk etter filmvisninger var at folk syntes den var spennende og bra lagd, og filmskapere som så den følte seg inspirert til å sette i gang selv , forteller han.

Frilans

Lie har ikke villet uttale seg i media etter at han i sommer forlot stillingen ved Sørnorsk filmsenter med umiddelbar virkning. Det vil han fremdeles ikke, men Lie forteller at han nå jobber som frilans skuespiller. I november er han med når «Hakkebakkeskogen» settes opp i Arendal kulturhus, men filmdebutanten drømmer om større roller.

Jeg vet jeg ikke kan leve av å være skuespiller, men det er få skuespillere der ute på min alder. Og alle har vel en drøm om å slå gjennom , sier han og smiler.

Jeg har gjort fire-fem prøvespillinger for ulike reklame— og spillefilmer, og bruker også mitt gamle kontaktnettverk i Oslo. Det gjelder å smi mens jernet er varmt , avslutter Lie.