KRISTIANSAND: I oktober kommer det sjette bindet i Karl Ove Knausgårds romanserie «Min Kamp». Men før det, skal forfatteren være programleder på svensk radio, ifølge SVTs hjemmesider.

Knausgård skal da være programleder i radioprogrammet «Sommar» på svensk P1. Kjendiser får lede programmet hver sin dag gjennom sommeren. «Sommar» har vært på luften i 50 år i Sverige.

– Hva programmet skal handle om vet jeg foreløpig ikke. Ganske sikkert om livet og døden, i tillegg til det som ligger mellom det, sier Knausgård til SVT.

Programmet skal sendes søndag den 14. august klokka 13.00, og varer i én og en halv time inkludert musikk, og Knausgård står fritt til å snakke om hva han vil.

Selv har Knausgård erfaring som radiomann fra studentårene i Bergen. Her jobbet han i studentradioen, sammen med blant andre forfatterkollega Tore Renberg, noe han har beskrevet i «Min Kamp 5».

Den sjette boka i «Min kamp»-serien har vært utsatt gjentatte ganger. Nå sier forlaget Oktober at det siste bindet i serien skal komme i oktober. Romanserien har fått mye oppmerksomhet det siste året, og forfatteren har fått flere priser, blant annet Brageprisen og P2-lytternes romanpris for «Min Kamp. Første bok».

I radioprogrammet får Knausgård blant annet utenriksminister Carl Bildt og musikeren Timbuktu som kolleger.

Sommeren 2008 var Fredrik Skavlan gjesteprogramleder her, og året etter ledet utenriksminister Jonas Gahr Støre en sending.