KRISTIANSAND: Trond H.F. Kverno ferdigstilte «Markuspasjonen» så sent som i 2004, så Kristiansand domkors påskekonsert i år er et mye nyere stykke enn det mange er vant med fra tidligere konserter. Dette verket er kun fremført i Oslo og Sandefjord tidligere, og har premiere i Kristiansand denne påsken.

— Noen vil nok oppleve et litt uvant klangbilde, men den tekstlige formidlingen av verket tar pusten fra deg. Det er som en gudstjeneste hvor alt formidles ved hjelp av sang. Kvernmo er godt kjent med kirkens tradisjon, og klarer å få teksten frem på en utrolig god måte, sier dirigent Andrew Wilder.

Han tror på ingen måte publikum vil bli skuffet, heller det motsatte.

— De som har sansen for denne måten å fremføre evangeliet på vil garantert få en fantastisk opplevelse, forsikrer han.

I år har Wilder fått med seg tenoren, Mathias Gillebo fra Oslo som solist. Gillebo har fremført «Markuspasjonen» flere ganger for Oslo domkor, og dirigenten mener det unge talentet har en helt unik stemme.

I tillegg har Kristiansand domkor fått med seg ti studenter fra UiA i koret til påskekonserten.

— Både ypperstepresten, Pilatus, Petrus og tjenestepiken i lidelseshistorien fremføres av studenter. Det er en stor glede for meg å kunne rekruttere de beste sangerne fra UiA til koret og gi dem muligheten til å synge i Domkirken.

Dermed er det duket for en minneverdig a capella-konsert når påskeevangeliet fremføres med norsk tekst og med vakre koraler. På menyen står også Allegris berømte «Miserere mei, Deus'».