GODT BESØK: Av årets norske filmer, har kun "Kon-Tiki" har hatt bedre besøk premierehelgen enn "Reisen til julestjernen". Her ser vi blant andre skuespillerne Anders Baasmo Christiansen (kongen), Stig Werner Moe (greven) og Agnes Kittelsen (heksa). GODT BESØK: Av årets norske filmer, har kun "Kon-Tiki" har hatt bedre besøk premierehelgen enn "Reisen til julestjernen". Her ser vi blant andre skuespillerne Anders Baasmo Christiansen (kongen), Stig Werner Moe (greven) og Agnes Kittelsen (heksa). Foto: Moskus Film

God premierehelg for Kittelsen og co

Drøye 70.000 så Agnes Kittelsen som ond heks i nyinnspillingen av "Reisen til julestjernen" denne helga.

KRISTIANSAND: På landsbasis hadde "Reisen til julestjernen" 70.668 besøk denne helga. Kun "James Bond: Skyfall" hadde bedre tall, med 72.126 besøk.

Det er jo helt fantastisk. Kun "Kon-Tiki" av norske filmer har åpnet bedre i år. Det er utrolig flott at en norsk, ikke-animert barnefilm selger så godt , skriver Agnes Kittelsen i en sms til Fædrelandsvennen.

Da "Kon-Tiki" hadde premiere, satte den rekord med 160.000 besøk i løpet av premierehelgen. Den gamle rekorden hadde "Max Manus" fra 2008, med 135.000 besøk.

Agnes Kittelsen Foto: Scanpix

— Til sammenligning hadde "Julenatt i Blåfjell" (2009) 75.233 besøk premierehelgen og "Blåfjell 2: Jakten på det magiske horn" (2011) 74.382 besøk. Totalbesøket på disse to filmene er henholdsvis 369.615 og 279.649, skriver Birgitte Langballe, kommunikasjonssjef i Film & Kino, i en e-post til Fædrelandsvennen.Selv om besøkstallet ligger noe under disse filmene, tror Langballe at "Reisen til julestjernen" er en film som vil trekke publikum i lang tid.

— Det er mer tradisjon knyttet til "Reisen til julestjernen", noe som kan gi et bedre besøk – spesielt i romjulen. Dette er også en film som kan får et liv på kino tilsvarende teaterstykket. Det vil si at den settes opp jul etter jul. I tilfellet er det bare fremtiden som vil si hva besøket blir, fortsetter hun.

På Kristiansand kino ble det solgt 1536 i billetter til nyinnspillingen i løpet av helgas åtte visninger, der Agnes Kittelsen selv var på plass under premierefesten fredag kveld.

Vi er strålende fornøyde. Det er kjempegøy at så mange kom innom på åpningshelgen, med tanke på at julen fremdeles er over en måned unna. Dette lover veldig godt for ukene som kommer , sier kinosjef Asle Bjorvatn.