— Det er veldig kult med blåsere. Og det er gøy å låte litt annerledes enn vanlig, sier Maria Haukaas Mittet, før hun setter seg på flyet til Sørlandet for å spille med Vennesla muskkorps under Populærkonserten tirsdag.

Smak av Nord-Norge

Korpset trekker hvert år tusen mennesker til Populærkonserten under Kulturuka. Tidligere har artister som Torhild Sivertsen, Helene Bøksle og Tor Endresen stilt opp, og under tiårsjubileet i fjor fikk Vennesla besøk av danske Hanne Boel. I år skal altså Maria Haukaas Mittet, kjent fra fire plateutgivelser, idoldeltagelse, "Skal vi danse" og Melodi Grand Prix, synge med korpset.

Haukaas Mittet skal selvsagt fremføre sine to mest kjente låter "Hold On, Be Strong" og "Precious to Me", og dessuten et solid knippe coverlåter. I tillegg kommer det en liten smak av Nord-Norge i Filadelfias lokaler tirsdag.

— Jeg har begynt å lengte hjem igjen, sier 33-åringen, som opprinnelig er fra Senja i Troms.

— Derfor har jeg begynt å kose meg med nordnorske viser. Det er noe jeg har tenkt på lenge. Det er deilig å synge på nordnorsk, forteller hun.

Formidlingsevne

Haukaas Mittet har plukket sanger fra visekunstnere som Trygve Hoff, Terje Nilsen og Sverre Kjelsberg inn i sitt liverepertoar, og hun planlegger også en albumutgivelse med dette materialet. Etter hvert.

— Jeg har snudd litt rundt på prosessen. Jeg synger sangene live før jeg spiller de inn på plate. Og jeg har fått veldig god respons på disse visene. Bedre enn jeg noen gang har fått før. Og det er hyggelig å få tilbakemeldinger på det jeg føler jeg kan best: Formidlingsevnen, sier artisten, som bevisst har gått i flere forskjellige retninger etter idoldeltagelsen i 2004. — Det er det som er appellerer til meg, å ha variasjon i arbeidet. Jeg liker utfordringer, og jeg liker å sette min personlighet på forskjellige ting, sier hun.

TIL POPULÆRKONSERTEN: Espen Grotheim. Foto: Junge, Heiko

I november skal Haukaas Mittet ut på juleturné med Oslo Gospel Choir, som hun spilte inn juleplata "Lys imot mørketida" med i fjor.— Det er en veldig kjent sjanger for meg, for jeg sang mye i gospelkor i barneåra. Jeg har hatt mye nytte av det i ettertid, sier hun.

Fast konferansier

I tillegg til Haukaas Mittet skal Espen Grjotheim opptre under konserten. Også han har vært med i Idol, allerede i 2003. Siden da har han blant annet vært med i diverse oppsetninger på Folketeateret, Den Nationale Scene, Chat Noir og Oslo Nye Teater. Han har også deltatt på plateinnspillinger med artister som Erik Faber, Sissel Kyrkjebø, Maria Arredondo og Secret Garden.

Konferansier er som vanlig KSO-musiker Thomas Hansen.