Om noen skulle tro at at Lemmy lever et liv i sus og dus, vil denne filmen sette en stopper for den oppfatningen. I filmens åpningsscene møter vi Lemmy hjemme i leiligheten mens han spiller dataspill. Leiligheten er liten, rotete, og dekorasjonene består for det meste av minner fra 35 år i Motörhead, blant annet action-figuren Lemmy.

Flagg med hakekors i leiligheten

I tillegg bærer leiligheten preg av Lemmy sin fascinasjon for andre verdenskrig. Han påstår hardnakket at dette ikke handler om ideologi, men det er unektelig ganske underlig å ha flagg med hakekors hengende rundt om i leiligheten. Denne underlige magefølelsen blir ikke mindre når Lemmy kler på seg en komplett nazi-uniform.

Dokumentarens styrke er at den viser Lemmy på forskjellige arenaer og i forskjellige situasjoner. Regissørene Greg Olliver og Wes Orshoski lykkes i å lage en dokumentar for andre enn Motörhead-menigheten. I tillegg til intervjuer hjemme hos Lemmy, følger vi ham til platebutikken, på stampuben Rainbow, eller mens han kaster bort tiden på et kasino.

Lemmy er en enkel sjel

I tillegg til disse hverdagslige situasjonene, så følger vi ham i platestudio med Dave Grohl, og som gjesteopptreden på en Metallica-konsert. Man kan trygt si at portrettet av Lemmy viser bredden fra de mer glamorøse øyeblikkene sammen med andre kjendiser, til de helt dagligdagse gjøremål. Lemmy fremstår ikke som "49% Motherf---er, 51% Son of a Bitch" slik slagordet på coveret påstår. Han minner mest om en litt enkelt sjel, som etter litt for mange år i rockebransjen er blitt en kjeledegge blant yngre musikerkolleger.

Men til tross for at Lemmy ikke lenger er på høyden, er dokumentaren full av artige anekdoter og underlige situasjoner. Lemmy har selv uttalt at han kan huske tiden før det fantes rock and roll. Han kan fortelle om den gangen han hørte Elvis for første gang, og det var et "point of no return".

Er blitt en myk og medgjørlig rocker

Derfra var det bare rock. Han har opplevd alt fra Beatles på Covern Club, til å ordne dop for Jimmi Hendrix. Lemmy har nok vært en tøffing og en hard negl opp gjennom karrieren, men nå er han blitt en mykere og medgjørlig rocker som er utrolig overrasket over at han selv har overlevd så lenge.

Du behøver ikke være en Motörhead-fan for å like dokumentaren ”Lemmy”, men det nok en fordel om du liker Heavy Metal og artige skrøner fra musikkbransjen. For den mest ihuga fansen, så følger det med en DVD med ekstramateriale som antagelig vil gi deg riktig dose Lemmy, slik at du overlever til neste konsert.