OSLO: For et halvt år siden var det mange som sykmeldte norsk filmbransje. De to vårfloppene Exteriors og Pax ble slaktet i pressen, og førte til en hard debatt om støtteordningene for norsk film, skriver Aftenposten.no.

ANMELDELSE: Hodejegerne

Men etter en sommer med mange sterke lanseringer har publikum bekreftet at ryktene om norsk films død er betydelig overdrevne.

For i helgen var det hjemmeavlet film som toppet kinolistene. Knerten i knipe, Kong Curling og Hodejegerne inntok første-, andre— og tredje-plass på kinotoppen - sett av henholdsvis 76.000, 37.000 og 22.000. Knerten i knipe skjøt til topps i sin andre uke på kino, og holder dermed tritt med forgjengerne. Med nærmere 800.000 på kino og 400.000 solgte DVD-er er de to første Knerten-filmene på topp over de mest sette filmene de siste årene.

Også Sønner av Norge og Oslo, 31. august er inne på topp 10-listen. Den mest sette utenlandske filmen på kino var komedien Friends with benefits med Mila Kunis og Justin Timberlake i hovedrollene.

Etter bare fem uker på kino er Hodejegerne sett av 440.000 på kino. Det gir en foreløpig tredjeplass på listen over årets mest sette filmer, så langt bare slått av Harry Potter og dødstalismanene II og Pirates of the Caribbean: On stranger tides.