Silje Kåfjord har allerede gjort seg bemerket. I 2009 sto hun for lydsporet til NSBs tv-reklame, og hun står dessuten bak det musikalske temaet til tv-serien "Schmokk". Nå har hun fått med seg Trygve Tambs-Lyche, Andreas S. Løwe og Morten Martens under paraplyen Alice & the Mountain. Låtskrivingen er et samarbeid med Marius Christensen, kjent blant annet for å komponere filmmusikk. Kåfjord mener musikken bærer preg av det.

— Det er stemningsmusikk. Litt pop, litt elektronika. Det er et ganske vidt spenn i musikken, men det er en fin flyt i det, sier Kåfjord.

Hun samarbeider nå med det lokale plateselskapet Karamakosmetix, som ønsker å hjelpe henne fram på samme måte som de har gjort med Hanne Kolstø og Honningbarna.

At Alice & the Mountain nå er nominert til idéstipendet, kan gjøre den jobben enklere.

— Det er utrolig smigrende, og bare det å få de 50.000 er veldig gunstig i denne prosessen. Det kan brukes til miksing av plata, promotering og distribuering. Alt koster mye penger, og etter plateutgivelsen kommer turné, sier Kåfjord, som spilte med KSO under "Fremtiden er uhørt" i 2011. Hun sto også på plakaten under Supersonic-festivalen i Kilden i sommer. Planen videre er at debutplata skal slippes i januar/februar.

— Jeg gleder meg til å få input på hvordan plata låter, og håper oppturen kan fortsette, sier hun.