KRISTIANSAND: – Dette er kanskje det største vi har gjort så langt, og det blir en kjempesjanse til å markere oss i Oslo, sier Honningbarna-vokalist Edvard Haraldsen Valberg til fvn.no.

Nå er det klart at sørlandspunkerne skal spille på Juvenile-scenen under Øyafestivalen som går av stabelen 10. til 14— august.

Her spilte artister som John Olav Nilsen og Fjorden Baby i fjor.

Slik beskriver Juvenile Rock Club dem på hjemmesiden: «17åringene fra Kristiansand har sveipet over landet med uimotståelig sjarm og absolutt forakt for det etablerte. Harde som sement, søte som konfekt.»

I forrige måned ble Honningbarnas låt, «Borgerskapets utakknemmelige sønner», spilt daglig på P3 i én uke – etter å ha innkassert seieren som Ukas Urørt. Denne uken dundrer de av gårde på sørlandsdialekt på studentradioen i Bergen, for der er låten deres «Våkn Opp» ukas låt. Tidligere i vår var de også på Hove-battle og snart kommer de med sin blodferske EP. Ting har skjedd raskt for sørlandspunkerne med det søte bandnavnet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

CELLO-PUNK: Honningbarna spiller på Hulen i Bergen. FOTO: MySpace Foto: Myspace

– Urørt åpnet mange dører for nye lyttere og nye fans, og har hjulpet oss å komme ut til flere. Nå har vi vår aller første festivalspillejobb. Det er stort, sier han.

Honningbarna består av Edvard Haraldsen Valberg (17) på cello og vokal, Christoffer Trædal (18) og Fredrik Justnes (17) på gitar, Mathias Johansson (18) på orgel, Lars Anfrido Emmelthun (18) på bass og Anders Eikås (18) på trommer. De er elever ved musikklinja på Vågsbygd videregående skole, og har bare spilt sammen siden i fjor høst.

– Vi har ikke akkurat massiv fan-skare ennå, men så lenge mamma, pappa og nærmeste vennene våre liker oss, får nye fans bare strømme på, sier Valberg.

Neste helg varmer de opp for Kristopher Schaus band, Mongo Ninja, på Hamar og i Sarspborg. Så følger konserter i Halden etter det, før festivalsommeren står for døren.

– Det kommer til å bli hektisk, sier Valberg.