KRISTIANSAND: Palmesus har så langt dreid seg om sørlandsk sommerfest på Bystranda, i tillegg til noen klubbkvelder i samme periode. I 2012 utvides konseptet. Allerede i februar kommer sveitsiske Quentin Mosimann til Kick for å spille på Palmesus Club.

– Det kommer til å bli et fyrverkeri av en festkveld med det jeg vil påstå er verdens beste dj, sier festivalsjef Jesper Elimar Krumm til fvn.no.

– Det er store ord?

– Ja, men han har fått en fantastisk mottagelse overalt. Og vi har hatt mange gode dj-er på Palmesus, men aldri opplevd maken, hverken for egen del eller fra publikum, sier han og forteller at Palmesus Club heretter vil arrangeres 3-4 ganger i året.

– Vi har lyst til å vise frem Palmesus i den kalde tiden også, og synes vi bør være tilstede mer enn to dager i året, forklarer Krumm.

Tilbud også for barna

Nytt i 2012 er også Barnesus, hvor barn, unge og foreldre blir invitert til en felles opplevelse på Bystranda.

– Hovedmålgruppa vår er 18–35 år, og mange i den gruppa har småbarn. Derfor lager vi et inkluderende opplegg der man vil få mulighet til å finne på noe med barna. Det vil bli gratis aktiviteter med trygge rammer, sier festivalsjefen.

Selve Palmesus 2012 vil bli avholdt fredag 6. og lørdag 7. juli på Bystranda i Kristiansand. Krumm forteller om et vesentlig høyere bookingbudsjett enn i fjor, og hevder at det følgelig jobbes med større artister enn tidligere.

– Vi ønsker å hente et par headlinere som er større internasjonale artister enn vi har hatt tidligere. Men det forutsetter naturligvis at de er tilgjengelige og ønsker å komme hit, sier han.