OSLO: Maria Arredondo levnes ikke store sjansene hos oddsselskapene til å vinne kveldens finale i MGP, til tross for at mannen bak låten The Touch heter Rolf Løvland og har vunnet Eurovision Song Contest to ganger. Favorittene heter i stedet Keep of Kalessin, A1 og Didrik Solli-Tangen. Hos Aftenpostens anmelder Robert Gjestad er imidlertid Arredondo den med den beste låten i finaleheatet.

–Jeg har forsøkt å distansere meg fra alt rundt all denne favorittpraten, og har derfor bevisst unngått å lese aviser. Jeg kan ikke bruke energi på det, jeg kan ikke gjøre noe annet enn det jeg skal gjøre på scenen uansett, så får resten bare skje, sier Sørlandsjenta, til aftenposten.no.

Ei pine

Hun er sjeleglad hun slapp duellene i Sistesjansen.

–Det så ut som ei pine, jeg er glad jeg slapp det, sier hun lettet.

Etter at hun direktekvalifiserte seg til finalen fra delfinalen i Bodø for tre uker siden, har hun jobbet i studio med det nye plateprosjektet hun og Løvland samarbeider om, i tillegg til at hun har innvilget seg noen fridager.

–Det blir en tøff konkurranse, bidragene er så utrolig forskjellige og det kommer sikkert til å bli mye jevnere i år enn det var i fjor. Samtidig er det tre ballader med, men alle tre er ganske forskjellige, sier hun.

Historisk

Skulle Maria Arredondo vinne i kveld, og senere vinne den internasjonale finalen i Telenor arena i mai, blir Løvland i så fall historisk. Ingen andre låtskrivere har vunnet tre ganger. Han deltok første gang som låtskriver i Melodi Grand Prix i 1982 med Kom hjem fremført av Bo, som ble nummer åtte. I 1985 vant han den internasjonale finalen med La det Swinge med Bobbysocks. I 1995 gjorde han det igjen, denne gangen med Nocturne, fremført av ham selv og Fionnuala Sherry som Secret Garden.

–Jeg skjønner at noen kan mene at Rolf, med den forhistorien han har, er en av favorittene. Men Rolf selv er veldig nøye på ikke å fokusere på det. Selv har jeg ikke tillatt meg selv å tenke så mye på finalen, MGP er ganske altoppslukende. Dette er i alle fall det mest kommersielle jeg har vært med på. Jeg vet bare jeg kommer til å bli nervøs. Det var helt fryktelig å sitte og vente på avgjørelsen i Bodø, heldigvis er Rolf så ufattelig rolig, sier Arredondo.