I år er det 25 år siden «Lollipop» hadde premiere på Nrk. Det feirer Rune Larsen og Tor Endresen med jubileumsshow i fem norske byer.

— Vi hadde flere konserter i Lollipop-tiden, og nå reiser vi tilbake til de byene der det var mest liv, forteller Rune Larsen.

Spesielt minne

Han og «unge Endresen» er i Kristiansand for å promotere konserten de skal ha i Kilden 10. oktober.

— Vi har et spesielt godt minne fra Kristiansand, forteller Tor Endresen.

I 1989 hadde "Lollipop" premiere på nrk. Det ble også turneer. Her er et bilde av Tor Endresen og Rune Larsen sammen med Marit Voldsæter og Øivind Blunck. Foto: Privat

Lollipop skulle nemlig ha en konsert med Karoline Krüger, men det gikk ikke helt etter planen siden hun ble syk.— Det var en bit der vi skulle synge til hverandre i baksetet av en bil, og det funket jo ikke at jeg gjorde det alene. Det endte med at den ene lydteknikeren kledde seg ut som henne og fikk på seg en stor Karoline Krüger-parykk, og så sang jeg til han, forteller Endresen mens han demonstrerer bevegelsene og synger.

Han ler godt av minnet.

— Blir det mye mimring nå?

— Å, ja, hele konserten er basert på mimring.

Mye gjenkjennelig

Skal vi tro Larsen og Endresen blir det en god blanding av gjenkjennelige sanger og overraskelser på konserten.

— Blir det bare gjenkjennelige ting blir det kjedelig, og blir det bare overraskelser blir folk skuffet fordi de ikke får høre det de vil høre, så det må bli en blanding. Og så har vi med en hemmelig gjest som overraskelse.

— Blir det Karoline Krüger?

— Hehe, nei det blir det ikke.

— Er det noen sanger som absolutt må med?

— «Lollipop«

— Dere er ikke lei av den?

— Å nei, vi synger den så sjelden.

Beholdt «Lollipop»-jakkene

Til og med de fargerike Lollipop-jakkene blir med på turné.

— Det er de samme jakkene. De har holdt seg, men det spørs om vi har det. Rune får den nok på seg, men jeg må nok ha min åpen, sier Tor Endresen og ler.

Men hvordan startet egentlig Lollipop-eventyret?

— Jeg fikk en forespørsel om å lage fire underholdningsprogram for Nrk. Jeg hadde en idé fra et radiokonsept, og så ringte jeg Tor og spurte om han ville være med, forteller Rune Larsen.

Hysteri

Konseptet var som følger: pop og rock fra 1950 og 1960-tallet, en eller to hovedgjester, og en quiz. Mottagelsen ble enorm. VG skrev i 1989 om «Lollipop»-hysteriet som herjet Norge.

— Hadde dere ventet det?

— Nei. Vi ble spurt om å lage et program for 40-åringer, men så ble det dét mest populære ungdomsprogrammet, svarer Larsen.

Det skulle bli 30 programmer av «Lollipop», 300.000 solgte CD-er og to turneer. Fremdeles stopper både folk Rune Larsen og Tor Endresen på gaten, både folk på deres egen alder, men også folk i 20-årene.

— Hva er det med denne musikken som fenger?

— Jeg tror at det er veldig slitesterke låter, sier Tor Endresen.

— Ja, jeg har en jukeboks hjemme, og jeg har sju barnebarn. Alle elsker den jukeboksen, legger Larsen til.

På tidligere konserter har de sett tre generasjoner sitte og synge med på de samme sangene.

Kanskje det samme skjer på Kilden 10. oktober.