— Når vi får bygget på plattingen får vi plass til 250-260 sitteplasser i stedet for de cirka 220 vi har nå. Det gjør ikke noe om vi bygger på og utvider så lenge det er i samme ånd som han som grunnla parken, sier Frank Marvin Moe. Han sikter til general Oscar Wergeland som står på sokkel innerst i Ravnedalen.

Etter enda en rekordsommer planlegger kafeeieren å utvide utearealet slik at han får plass til enda flere spisegjester og konsertgjengere. Parksjef Svein Ole Breland støtter ideen.

Koster 600.000

— Vi har blitt enige om en plan som går ut på å bytte ut dekket på plattingen og utvide denne noe. Men dette er det ennå ikke bevilget penger til fra kommunen. Kostnadsrammen er på nær 600.000 kroner, sier parksjefen.

Han anslår at høstens budsjettbehandling er første mulighet for å få forslaget fra parkvesenet behandlet politisk.

— Men før det må det altså finne veien inn i rådmannens forslag til budsjett, sier parksjefen.

Forfallen kinarestaurant

Frank Moe betaler husleie til Kristiansand Eiendom for bruken av lokalene hvor han nå har drevet pub, burgerkafe og konsertscene hver sommer siden 2003. Lokalene fra 1877 har underveis blitt vesentlig oppgradert etter at Moe tok over det som den gang var en forfallen og stengt kinarestaurant.

— Besøket har vært ekstremt i sommer, og turister som kommer hit for første gang blir lamslått over hvor fint det er her. Også artister som kommer hit for å spille for første gang blir stående og måpe, sier Moe.

22. juni satte parkvesenet opp en «trafikkteller» ved stien som går forbi kafeen. Bodil Pedersen i parkvesenet opplyser at 800 mennesker går forbi daglig hvis man teller både inngåene og utgående. Det er ingen tvil om at mange av disse ramler innom kafeen.

Et helt fjøs

— Den dagen Ole Paus spilte viste telleren 1200 passeringer, og vi hadde 300 betalende inne. Bare i juli solgte vi 10.000 retter, og i juli gikk det 6000 hamburgere. Det blir 200 stykker om dagen, sier Frank Marvin Moe. Foruten et «helt fjøs» i storfekjøtt, har kafeen også omsatt kultur i form av et tyvetalls konserter.

— Det ser ut til at vi lander på 5000 besøkende på konsertene. Det er 500 flere enn i fjor, enda vi hadde sju-åtte flere konserter da, sier bookingansvarlig Jan Kenneth Transeth.

Han anslår at 230 i snitt har vært innom hver konsert.

— Og det er temmelig bra med tanke på at vi har makskapasitet på 300, sier Transeth.

Arvtagere

— Jeg tror nok general Wergeland sitter der oppe et sted og smiler over det som skjer her nå. Jeg mener vi bygger videre på hans ideer. Og det er jo ikke slik at dette er borte om fem år, eller når jeg står inne i dalen ved siden av generalen. Jeg har arvtagerne klare, smiler kafeeieren.

To av de tre barna hans er nemlig allerede involvert i driften av kafeen.

— Det virker absolutt som de er klare til å overta. Og i oktober kommer det en fjerdemann. Jeg tror det blir en kjøkkensjef, ler Moe.

Moddi spiller fredag

Moddi fra Senja spiller for første gang i Ravnedalen. Foto: Hilde Mesics Kleven

— Forhåndssalget til Moddi har gått jevnt og trutt lenge. Det er litt uvanlig, og det tyder på at det blir godt besøk på denne konserten. Han har med seg en cellist, og så skal vi lyssette trærne og fjellet slik at vi får en skikkelig stemningsfylt konsert, sier bookingansvarlig Jan Kenneth Transeth.Etter ti år med konserter er det mange gjengangere blant artistene som spiller i Ravnedalen om somrene, men Pål Moddi Knutsen fra Senja har aldri tidligere opptrådt på den idylliske utendørsscenen.

Karrieren hans tok av for alvor etter spellemannprisen for beste visealbum i 2013, og i fjor spilte han over 100 konserter. Etter fredagens konsert i Ravnedalen drar han på turne i Storbritannia.

Oppvarmingsmusikken før Moddi lages av kristiansandsjentene i The City.