KRISTIANSAND: — Kulturstrategien utarbeides i forlengelse av kulturplanen. Posebyen er helt sentral for Kristiansand, men i en annen sammenheng enn å skape liv og rør og kulturaktiviteter, sa kulturdirektør Stein Tore Sorthe, da han skulle forsvare hvorfor Kvartal 5 er utelatt fra kulturstrategiplanen som kulturstyret behandlet onsdag kveld.

Harald Sødal (KrF) var den som kjempet mest for at kvartalet, som blant annet inneholder Ekserserhuset og Bentsens hus, ikke skulle utelates, og foreslo å ta med Kvartal 5 i strategien.

— Det er det kvartalet som er mest kulturrelatert i byen. Fem av høringsuttalelsene ønsket at kvartalet skulle være med, og vi er forpliktet til å ta hensyn til reaksjonene, sa KrF-politikeren.

— Vi i Høyre kommer til å stemme mot, fordi det strider mot bystyrets vedtak av kulturplan som ble gjort for kort tid siden. Vi kan ikke vingle fra en plan til en annen, sa kulturstyreleder Randi Haukom.

— Kulturaksen var ikke hovedpoenget den gangen. Dessuten skal kulturplanen evalueres. Jeg guider av og til grupper i byen, og vi ender alltid opp i Kvartal 5, repliserte Sødal.

Sødals forslag ble stemt ned med seks mot tre stemmer.