— Det er vanskelig å formidle hva man føler nå. Man blir helt lammet. Dette var så overraskende, sier Bentein Baardson, administrerende direktør for Kilden, til Fædrelandsvennen.

Bentein Baardson, administrerende direktør i Kilden, får overrakt kulturprisen av Randi Haukom.

Kulturprisen ble fredag kveld delt ut til Baardson av kulturstyreleder Randi Haukom (H).

Det skjedde i Kildens teater— og operasal etter Tangakavalerenes opptreden med revyen «Orangutanga».

- Setter pris på prisen

Bentein Baardson får prisen for sine fem år i stolen som administrerende direktør for Kilden. Han har styrt organisasjonen fra februar 2010, gjennom åpningen i januar 2012 og fram til i dag.

— Jeg setter veldig pris på denne prisen. Det er noe med det å bli satt pris på av sine egne, forteller Baardson.

- Liker du overraskelser?

— Nei. Jeg er vant til å ha kontroll. Jeg liker ikke å bli satt helt ut i offentlighet, smiler direktøren, som betegner tiden i Kilden som noe av det mest spennende han har vært med på i sin karriere.

«Orangutanga»-publikummet ble vitne til at Baardson fikk Kristiansand kommunes kulturpris 2015 fredag kveld. Foto: Tormod Flem Vegge

— Formidabel jobb

Her er et utdrag fra Randi Haukoms tale til Baardson:

«Du har gjort en formidabel jobb med å lede Kilden inn i denne sammensmeltingen og få det til å fungere i de 3 årene dere har bebodd Kilden. Kristiansand er stolt av deg og beæret over at du kom hjem for å ta denne oppgaven. Og i tillegg til de kunstneriske kvalitetene du er så godt kjent for, har du vist en imponerende evne til helhetlig styring og organisatoriske evner. Du tenker bredt, helhetlig og også folkelig, noe Kildens suksess tydelig viser.»

— Prisen er vel fortjent. Nå var det på tide å gi Baardson prisen. Han har klart å smelte sammen Kristiansand Symfoniorkester (KSO), Opera Sør og Agder Teater. Det er en bragd, og Kilden har blitt en suksess, sier Haukom til Fædrelandsvennen like etter at prisen er delt ut.

Kristiansand kommunes kulturpris består av en skulptur av kunstner Alfred Vaagsvold og et pengebeløp på 25.000 kroner.

Kommandør

Baardson har tidligere blant annet vært leder av Norsk kulturråd, Rogaland Teater, Agder Teater, Den Nationale Scene og Teater Ibsen. Han hadde det kunstneriske ansvaret under OL på Lillehammer i 1994 og han er kommandør med stjerne av St. Olavs orden.

Bentein Baardson går av som Kilden-sjef til høsten idet åremålet utløper, og det er ikke kjent hva han skal gjøre etterpå. Det er nåværende ordfører i Grimstad, Hans Antonsen som til høsten overtar jobben som administrerende direktør i Kilden.