STAVANGER : Uten forvarsler fikk han hjertestans, og livet sto ikke til å redde, melder aftenbladet.no.

— Vi har mistet vennen vår, skriver The September When på sin side påFacebook.

-Veldig viktig for veldig mange

Og Morten Abel sier dette om medmusikanten:

— Morten var en veldig viktig venn for veldig mange. En sentral person i musikk og kulturlivet i Stavanger. Jeg har mistet min beste venn, og en av de viktigste personer i mitt liv, men tanken går til hans fantastiske famile. Dette er veldig, veldig tragisk.

Mølster er kanskje mest kjent som gitaristen i The September When, men han var også svært aktiv som gitarist og musiker i flere andre sammenhenger, spesielt innenfor jazzen. Han var en markant skikkelse i norsk musikkliv.

- I sjokk

Morten Mølster har vært styreleder i SSO siden april 2012 og var direktør for orkesteret i perioden 1. august 1999 til 31. august 2000. – Vi er i sjokk etter å ha mottatt den triste beskjeden. Våre tanker går til Mortens nærmeste familie, sier Trude Marit Risnes, administrerende direktør SSO.

– Morten Mølster har vært en enorm kraft for musikklivet i regionen, og hans engasjement for symfoniorkesteret viser bredden i hans musikkliv.

Mølster deltok på SSOs nyttårskonsert sist fredag, hvor han delte ut Stensland-stipendet til cellist Liv Opdal.

De siste årene har han jobbet i reklamebransjen, sist som daglig leder i Oktan reklamebyrå.

Morten Mølster var en aktiv og svært god svømmer i ungdommen. Formen har han hele tiden holdt godt vedlike. I 1991 sprang han New York Marathon sommen med bandkompiser i The September When. Senere har han også vært en aktiv syklist-trimmer.

Morten Mølster etterlater seg kona Trude, og barna August, Bendik og Ella.