Klassisk Lillesand er en nystartet arrangørforening for jazz og klassiske konserter i Lillesand. Denne uka setter foreningen opp en konsertserie under tittelen «Jazz i Juli», som byr på den danske jazzvokalisten Live Foyn Friis sammen med bassist Christian Meaas Svendsen fra Kongsberg.

Konsertene foregår på Meta Hansens Hus onsdag til lørdag. Søndag arrangeres den siste konserten på Saltholmen fyr i anledning Saltholmens dag.

Det serveres passende nok ost og vin ved konsertene, førstnevnte fra Osteverkstedet på Vallesverd og sistnevnte fra Frankrike.

Duoen skal ifølge en pressemelding fra Klassisk Lillesand utforske mellomrommet mellom den dype bass og den lyse stemme, mens de fortolker gamle, amerikanske jazzstandards med sine egne innovative arrangementer.

Live Foyn Friis ble i 2012 kåret til Young Jazz Composer of the Year, og ble samme år utpekt som Danmarks nye jazzstjerne av Danmarks Radio. I år er hun valgt som showcaseartist på verdens største jazzmesse, JazzAhead i Bremen.

Bassist Christian Meaas Svendsen er uteksaminert ved Norges Musikkhøgskole, og har også studert i Køln. I 2012 vant han Jazzintro med Mopti.

Duoen kommer til «Jazz i Juli» etter å ha opptrådt på jazzfestivalene i Kongsberg og København tidligere i sommer.