KRISTIANSAND: — Vi gidder ikke å være to skuespillere som sitter og venter på roller. Dessuten har det vært en debatt om at det ikke finnes rå kvinneroller. Derfor lagde vi rollene selv, sier Benestad, som i forrige uke var sammen med Stenersen og 60-70 soldater på vinterøvelse på Evjemoen, for å ta promoteringsbilder for filmen.

Ulrikke Benestad Foto: Marianne Fraser Cook

"Unlikely Assassins" er en film som skuespillerne Ulrikke Benestad og Ingrid Stenersen begynte å pusle med da de gjorde seg ferdig med utdanningen sin ved East 15 Acting School i London. Den handler om to jenter som mot alle odds blir Norges første kvinnelige spesialjegere i militæret. Den ene en rikmannsdatter fra Holmenkollen, spilt av Stenersen, den andre ei jente fra Kristiansand som er et produkt av fosterhjemstjenesten, spilt av Benestad. De finner seg selv, og hverandre, og det de flykter fra gjør at de lykkes så bra i militæret.— Jeg tror dette blir en film som vil skape mye debatt, siden vi tar opp emner som kvinnekvotering og det å skulle utmerke seg i et ellers mannsdominert arbeidsmiljø, sier Benestad.

Til Berlinalen

Benestad og Stenersen tok kontakt med produsentjentene Marte Blyseth Pedersen og Stine Blichfeldt, for å få hjelp til å realisere prosjektet. Og i det siste har utviklingen skjedd med stormskritt.

— Vi skal til filmfestivalen i Berlin i begynnelsen av februar, og der ønsker vi å promotere prosjektet overfor mulige samarbeidspartnere, sier Marte Blyseth Pedersen, en av produsentene i De Jentene Der Filmproduksjon.

— Vi har fått bekreftet at dette er et konsept vi er ganske alene om, og har fått gode tilbakemeldinger fra mulige co-produsenter og distributører i Oslo. Vi håper å tilknytte oss noen erfarne, siden vi er forholdsvis uerfarne, legger kollega Stine Blichfeldt til.

Tenkte for stort og dyrt

I utgangspunktet hadde skuespillerduoen tenkt stort og dyrt for "Unlikely Assassins". For stort og for dyrt, skulle det vise seg. Benestad forteller at budsjettet opprinnelig lå alt for høyt, grunnet flere sprengingsscener og opptak både på Svalbard og i Marokko. Etter råd fra daglig leder ved Sørnorsk filmsenter, Kirsten Bonnén Rask, ble en del endringer gjort. I tillegg er Hilde Susan Jægtnes hentet inn som manusforfatter.

— Budsjettmessig tenker vi å legge oss på åtte til ti millioner, men siden manus fremdeles er i utvikling, kan dette endre seg, sier produsent Blichfeldt, som har mottatt 80.000 kroner fra Sørnorsk og 20.000 kroner fra Cultiva Ekspress i støtte.

Jentene har også fått med seg den erfarne produsenten Turid Øversveen som mentor for prosjektet.

— Vi håper snart å ha tilknyttet oss en regissør, og vi håper på et stort navn. Jeg og Ingrid er knyttet til de to hovedrollene, og da må vi ha etablerte folk i andre roller. De Jentene Der har fått mye positiv respons på møter de har hatt i Oslo, sier Benestad.

Vurderer NFI-ordning

— Vi håper å få med oss en erfaren regissør som kan være med å løfte prosjektet dit det skal – ut på kinoene, sier Blichfeldt, og legger til at det kan bli aktuelt å søke filmprosjektet inn i NFIs ordning "Nye veier til lange filmer".

Deler av filmen vil bli spilt inn på Sørlandet, siden Benestads rolle kommer herfra. I tillegg kan det bli aktuelt å bruke Forsvarets anlegg på Evjemoen under innspillingen, men det er ikke avklart ennå.

— Stine og Marte reiser snart til Berlin, og da håper de å få en del ting på plass. Men de snakker om at innspillingen kan starte om ett års tid, sier Benestad.