KRISTIANSAND: Programmet for hele Cannes-festivalen ble offentliggjort i dag. Der ble det kjent at den norske kortfilmen «Kjøttsår», regissert av Lisa Marie Gamlem, er plukket ut til hovedkonkurransen for kortfilm. Her konkurrerer den med åtte andre kortfilmer fra hele verden.

Manuset til «Kjøttsår» er skrevet av Jørn Kurt Bergo, og filmen vant førstepremien i manuskonkurransen til Sørnorsk filmsenter/Barnefilmfestivalen i Kristiansand i 2008. «Kjøttsår» handler om 13 år gamle Jon. Sammen med vennene Petter og Vesla sitter han i skolekorridoren dagen etter at han er blitt hentet av sin far for fyll og spetakkel på en skolefest. Gjennom diskusjon mellom de tre ungdommene avdekkes både kjærlighet, skam og tilhørighet.

Filmen fikk 800.000 kroner i produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt, og er finansiert av Sørnorsk filmsenter, Vestnorsk filmsenter, Fond for lyd og bilde og Cultiva.

– Det er kjempegøy og litt overraskende. Kjøttsår er en film vi egentlig trodde skulle bli ganske særegent norsk. Den er på nynorsk, spilt inn på Voss med unge amatører som skuespillere, forteller regissør Gamlem til Aftenposten.

Norge er også representert med Joachim Triers nye spillefilm Oslo, «31. august», som er tatt ut til sideprogrammet «Un Certain Regard» på årets festival. «Kjøttsår» er den eneste nordiske filmen som er tatt ut i det offisielle kortfilmprogrammet under Hovedkonkurransen.

I dag ble det også kjent at Sverige får med tre filmer i sideprogrammet «Directors’ Fortnight» i Cannes. Ruben Östlunds tredje spillefilm «Play» er valgt ut, sammen med kortfilmene «Killing the Chickens to Scare the Monkeys»av Jens Assur og «Las Palmas» av Johannes Nyholm.

Danske Urszula Antoniaks spillefilm «Code Blue» og islandske Rúnar Rúnarssons «Eldfjall» er også tatt ut.