— Vi valgte å bli med på dette fordi Skral Festival passer til vår langsiktige strategi med selskapet. Den går ut på å bygge og videreutvikle kompetansen vår innenfor næring og musikkultur, sier Harald Christian Sagevik.

Harald Christian Sagevik er medeier i Mono, og investerer nå i oppstarten av Skral Festival.

Han er medeier i osloselskapet Arjuna AS som står bak gjenopplivningen av Skral Festival i Grimstad.

Sagevik er opprinnelig kristiansander, og bor i Oslo hvor han er deleier i Cafe Mono og Sukkerbiten gjennom selskapet Happening AS.

Tilført midler

Tirsdag ble det kjent at Grimstad-festivalen starter opp på nytt etter å ha vært nedlagt siden 2008. Toffen Gunnufsen blir daglig leder og musikksjef fra og med nyttår.

Initiativet til oppstarten kom fra Mikal Vassbotn og Stian Tobiassen som også tidligere drev Skral. Disse er styremedlemmer sammen med Sagevik og Veslemøy Dahl fra Arjuna.

Arjuna AS hadde i 2013 et driftsresultat på beskjedne 160.000 kroner, men selskapet skal ifølge Sagevik ha fått tilført betydelige midler det siste året.

— To av eierne i Happening har tatt i bruk Arjuna som holdingselskap for aktiviteter innen kulturnæring, opplyser han.

Eierskapet i Skral Festival AS fordeler seg slik: 40 prosent på gründerne Vassbotn og Tobiassen, og 60 prosent på Arjuna AS.

Overraskende nedleggelse

— Hvordan ser budsjettet for Skral Festival 2015 ut?

— Det ser bra ut, men ambisjonsnivået er ikke helt bestemt ennå. Det at Hovefestivalen skulle legge inn årene var ikke noe vi hadde kalkulert med, så da det skjedde, måtte vi orientere oss litt på nytt, sier Sagevik.

— Vil dere satse større nå som en stor konkurrent er borte?

— Det er nå en ting, men det kan jo også vær at vi mistet en mulig viktig samarbeidspartner, sier Sagevik.

Han forteller at det ikke var vanskelig å bestemme seg for å bli med på Skral-satsingen:

— Vi var og så på festivalområdet, og det solgte seg jo i grunnen selv. Vi liker tankene og ideene bak Skral, og det er lett å identifisere seg med dem. Det er en lokalt forankret festival som har en klart definert musikkprofil. Jeg fikk aldri gått på den gamle Skral-festivalen, og jeg syntes det var trist da de la ned i 2008, sier Sagevik.

Ordfører

Ordfører Hans Antonsen (V) i Grimstad ønsker Skral velkommen tilbake:

— Vi hadde et godt samarbeid med festivalen fram til den ble lagt ned i 2008, og vi har tenkt å legge oss i selen for å få et så godt samarbeid som mulig i fortsettelsen, sier ordføreren.

Han er oppmerksom på at påtroppende festivalsjef Toffen Gunnufsen har kritisert den politiske ledelsen i byene hvor han tidligere har arrangert festival. Det gjelder både Kristiansand hvor politikerne ga grønt lys til bygging av museum nær Quartfestivalens arenaer, og i Arendal, hvor politikerne presset gjennom attenårsgrense på Hovefestivalens camp.

— Vi får se om det vi gjør er godt nok. Vi hadde et godt samarbeid med dem som drev festivalen, og med Toffen med på laget videre tror jeg dette kan bli veldig bra, sier Antonsen.