1. november arrangerer KSO en ønskekonsert i samarbeid med Fædrelandsvennen. Her kan du stemme på dine favoritter eller sende inn egne ønsker.

KRISTIANSAND: — Dette er en veldig fin måte å få kontakt med folk på, og med mennesker som ikke kjenner oss så godt fra før. Slike konserter blir ofte trivelige når folk er involverte. Det er også veldig spennende at vi ikke vet helt hvordan konserten blir, sier Hans Bodin, programsjef for KSO til Fædrelandsvennen. Følg Fædrelandsvennen på Facebook

Har du egne forslag til Ønskekonserten? Send det til onske@fvn.no innen 3. oktober. Da kan du bli med i trekningen av en premie:

  • 1.premie: Privat minikonsert med Kristiansand Symfoniorkester. Gi et omsorgssenter nær deg en fin opplevelse.
  • 2.premie: Ta med familie og venner på konserten . 10 gratisbilletter til Ønskekonserten 6. november i Kilden .

Her kan du høre alle forslagene fra KSO:

— Vil spre god kultur

6. november arrangeres Ønskekonserten i samarbeid med Fædrelandsvennen. Giordano Bellincampi, KSOs sjefdirigent, skal dirigere.

— Vi gjør dette fordi Fædrelandsvennen ønsker å bidra til å spre god kultur til nye grupper. Vi synes at det er en del av vårt samfunnsoppdrag å forsterke limet mellom sentrale, viktige kulturinstitusjoner og befolkningen, sier kulturredaktør Karen Kristine Blågestad.

- Fin blanding

KSO har valgt ut flere stykker man kan velge mellom i sjangrene "Ouverture", "Stille og rolig", "Futt og fart", "Klassikere i filmhits", "Vals", "Marsj" og "Finale". Du kan blant annet velge om du vil høre kjente verk som Tsjaikovskis "Blomstervalsen" fra "Nøtteknekkeren, Mendelsohns Bryllupsmarsj" og intermezzoen fra operaen "Carmen". I tillegg kan du også sende inn dine egne forslag.— Vi har valgt ut musikk som skal bli en fin blanding. Dette er generelt musikk som er lett å ta til seg. Musikken skal få fra ulike sinnsstemninger og ha ulik karakter. Det er ikke sikkert at man kjenner navnene på alle stykkene, men gjenkjenningsfaktoren skal være høy når man hører dem, sier Hans Bodin.

Noen begrensninger

— Men publikum kan også sende inn sine egne ønsker. Kan de sende inn hva som helst eller er det noen begrensninger?

— Det finnes noen begrensinger. Stykket bør være noenlunde kjent, og det bør være mulig for orkesteret og spille stykket med de medlemmene vi har i dag.

Karen Kristine Blågestad håper at mange vil stemme og lytte til verkene på fvn.no.

— Spent

Både Blågestad og Bodin har høye forhåpninger til konserten:

— Jeg håper at det blir en trivelig konsert og at vi kan lokke til oss de som ikke er så ofte på Kilden. Det skal være høyt under taket, avslappende og god stemning. Her er alle velkomne, kom med et åpent sinn og slik som du er, sier Hans Bodin.

— Jeg er spent på hvordan dette kommer til å gå, men jeg håper at våre plattformer kan hjelpe den gode kulturen til å nå nye masser, sier Blågestad.

Fristen for å stemme på din favoritt og for å sende inn ditt eget forslag til Ønskekonserten er 3. oktober. Forslag kan sendes til onske@fvn.no. Underveis vil Fædrelandsvennen kunngjøre hvilke stykker som har fått flest stemmer.

Fakta: Kristiansand Symfoniorkester

  • Består av rundt 70 musikere.
  • Ledes av sjefdirigent Giordano Bellincampi. KSO er et fleksibelt orkester, både i størrelse og stil, og spiller alt fra det store, symfoniske formatet til opera-musikal-pop og til kammerkonserter.
Kristiansand Symfoniorkester
Reidar Kollstad