På Thom Hells to første album fungerte The Love Connection til backingband. Så var det slutt. For noen år. Men så bestemte bandet seg for å spille sammen igjen.

Langt prosjekt

— Vi trives veldig godt i hverandres selskap, og vi bestemte oss for å komme sammen for å spille, på en låve i Sverige faktisk, forteller Thom Hell til Fædrelandsvennen.

Det var i 2009. Siden da har bandets sju medlemmer, Thom Hell, Frank Hammersland, Marte Wulff, Ørjan Liavåg, Vidar Ersfjord, Jørn Raknes og Bjarte Jørgensen, møttes for å jobbe med plata.

Her kan du høre en smakebit på den nye plata. Singelen «Heading for the Ocean» har vært tilgjengelig for strømming siden i sommer.

— Skiva har vært klar en stund, men vi har ikke vært klare. Det passet liksom aldri, siden vi alle har hver våre prosjekter, men nå bestemte vi oss for at det bare måtte passe, sier Thom Hell.

— Det har vært et langt prosjekt, men endelig kommer plata. Det er veldig spennende. Jeg synes at den er veldig bra. Vi startet som backingbandet til Thom Hell, og jeg er veldig glad i de første platene hans, der man får en egen sound fra bandet. Den sounden synes jeg vi har fått til nå, forteller Marthe Wulff.

Ekskjærester

På begynnelsen av 2000-tallet var Thom Hell og Marte Wulff et par, men gjorde det slutt i 2006.

Thom Hell og Marte Wulff på scennen sammen i 2005 sammen med resten av The Love Connection. Foto: Tore Andre Baardsen

— Hvordan er det å jobbe sammen når man har vært et par?- Det er alltid det vi var best til. Vi har vært venner hele tiden, og Thom er en av dem jeg synes det er gøyest å spille med.

Følelsen er gjensidig:

— Vi har spilt masse sammen, og det har aldri vært noe problem. Marte er en av dem jeg synes det er gøyest å spille med siden hun forstår så godt hva slags harmonier jeg liker, sier Thom Hell.

Begge sier at de har hatt det veldig gøy med å spille sammen med bandet igjen:

— Det er ikke så mye som har forandret seg, Vi har en veldig god kjemi, sier Thom Hell.

— Det er veldig koselig. Vi går langt tilbake, mener Marte Wulff.

Smakebiter

Plata kommer ut 7. oktober, men allerede ligger et par smakebiter ute. Singelen «Heading for the Ocean» er skrevet av Frank Hammersland fra Pogo Pops og ble sluppet digitalt i sommer. Bandet har også spilt inn en musikkvideo til «New World in the Morning. Siden bandet har vanskeligheter med å komme sammen ale på en gang, bestemte de seg for å filme seg selv mens de synger, og så ble klippene satt sammen etterpå. Resultatet ser du her:

Nye instrumenter

Det er Thom Hell, Marte Wulff og Frank Hammersland som har stått for det meste av låtskrivingen.

— Men når det kommer til innspilling så er det ikke nødvendigvis slik at den som har skrevet låta som synger. Vi har hele tiden gjort det vi selv har mest lyst til. Jeg spiller for eksempel el-gitar. Alt er lov, og mye er tilfeldig alt etter som hvilke instrumenter som er ledige, forteller Thom Hell.

— Så dere har rett og slette bare lekt dere?

— Ja, vi har lekt oss, og hatt det veldig gøy!

Når The Love Connection kommer til Sørlandet for å spille er derimot usikkert, siden bandet ikke er ferdige med bookingprosessen.