KRISTIANSAND: — Vi har sendt inn en innstilling til bystyret, som skal ta opp saken 1. juni. Vi håper på positivt utfall, og vi tror at det å legge kulturskolen så nært Kilden som mulig, vil skape gode muligheter for at skolen kan utvikle seg i riktig retning, sier kulturdirektør i Kristiansand kommune, Stein Tore Sorthe, til Fædrelandsvennen.

Forslaget ble tatt opp i kulturstyrets møte onsdag ettermiddag, og er nå altså videresendt til behandling av bystyret.

Kulturdirektør i Kristiansand kommune, Stein Tore Sorthe, mener Kristiansand Kulturskole vil passe inn i planene for silokaia. Foto: Kjetil Samuelsen

— En mulig lokalisering i et kulturkvartal på Silokaia ved Kilden avklares først, og som en oppfølging av «arkitektkonkurranse for kunstmuseum- og kulturkvartal» som gjennomføres i 2016, står det i vedtaket fra kulturstyret.Kulturskolen ble i 1963 etablert som en musikkskole med 120 elever. De siste 10 årene har det vært over 1450 elever ved skolen. Avtroppende rektor, Vidar Hartveit, støtter forslaget om å flytte skolen fra Musikkens Hus i Dronningens gate til den planlagte mellom Kilden og dagens Kunstmuseum.

— For oss er Kilden det beste alternativet, særlig med tanke på talentutviklingsprogrammet i musikk som vi har sammen med Kilden, og ikke minst dersom Sørlandets Kunstmuseum også flytter inn, sa Hartveit til Fædrelandsvennen tidligere denne uka.

I disse dager foregår det en arkitektkonkurranse hvor 98 arkitekter kniver om å skape et kunstmuseum på Silokaia. Det foreligger et forslag om å samle både Sørlandets Kunstmuseum, Kulturskolen og Tangens kunstgave til det planlagte kulturkvarteret ved Kilden.

Cultiva har meldt interesse om å overta Sørlandet Kunstmuseum sine lokaler dersom dette blir gjennomført.