The Bravery

Bendiksbukta kl. 19.00

Publikum var avventende til å begynne med, men ble mer fortrolig med de saftige lydkaskadene og fengende refrengene til The Bravery fra New York etter hvert.

Stilmessig ligger de i gata til The Killers, og har i likhet med dem vokst seg større på det britiske markedet enn på det amerikanske. Kanskje ikke rart når referansene er Bowie, The Cure og tidlig U2. Bono dropper navnet deres i intervjuer, og vokalist Sam Endicott kvitterte med å dra en forholdsvis ukjent U2-låt etter en introduksjon om at U2 var hans favorittband i oppveksten.

Sam Endicott sang veldig bra i Bendiksbukta i går kveld. Lydbildet var tett og suggerende, og bandet gjorde en skikkelig bra konsert med en veldig tydelig beskjed om at dette ikke er det siste vi hører fra dem.

— Vi sier det overalt, men denne gangen mener vi det virkelig. Dere har det fineste landet vi har besøkt, sa Endicott etter den tredje låten. Så spilte bandet knallåten «Give in» til stor glede for publikum.

Etter tre kvarter var det hele over, og bandet beklaget at de ikke fikk lov til å spille lenger. Hiten «Fearless» kom til slutt. Det passet bra på tapre The Bravery. De er både tapre og fryktløse, og det føltes godt å høre den siste meldingen til Sam Endicott:

— Vi kommer tilbake til Quart senere!

RUNE SLYNGSTAD