KRISTIANSAND: — De er bare konge, skriker Tore Edland som sammen med Kurt Magne Bjerkreim har tatt turen fra Egersund.

De mener det er turen vel verdt for å oppleve verdens største kristenrockgruppe, amerikanske Petra. Etter 33 år i bransjen er de nå i gang med en avslutningsturné som startet i idrettshallen på Flekkerøy lørdag kveld.

Vil huske lenge

Og det ble en konsert de 1100 vil huske lenge. Fra første akkord på gitaren til den legendariske gitaristen Bob Hartman var det kjempestemning i salen. Vokalist John Schlitt brølte «Anyone who can speak English here? I speak so bad German!» Som syntes det var topp å være tilbake i Norge.

Foran scenen var det tett i tett med ivrig fans, men lenger bak i salen var det god plass til folk som ikke ville stå i trengselen. Det ble solgt suvenirer av Petra, og lenger bak forfriskninger.

De aller fleste i salen var under 25 år, som Martin Wikstøl (19) fra Øvrebø. - Jeg har kjent til Petra i hele mitt liv, forteller han før gutta entrer scenen. Martin har lært Petra å kjenne gjennom broren sin, og ville ikke for alt i verden gå glipp av gruppa i levende livet.

Men nå går det altså mot slutten for bandet. De har i gjennomsnitt spilt en konsert i uka i 33 år og gitt ut 20 album. Totalt har de solgt over sju millioner plater. Nå er det altså nok.

Egentlig hadde Øygospel booket bandet til neste års festival. Men da arrangørene fikk vite at Petra er i ferd med å legge opp, klarte de å få til en egen konsert.

— Det er jeg mektig glade for at vi klarte å få det til, for dette ble jo en knallsuksess, sier pressekontakt Magne Sørli i Øygospel.

Bærer videre

Nå bærer det videre nedover i Europa med Petra, som i alt skal holde seks konserter på sin turne.

Det var for øvrig ikke bare Petra som rocket på scenen lørdag. Bandet Dream Pilots fra Stavanger og Nameless fra Flekkerøy var oppvarmingsband, også det til stor suksess.

jarle.martinsen@fvn.no