Esther Quade kommer fra Berlin, der hun i løpet av de siste årene har skaffet seg et navn som singer/songwriter i storbyen. Hun holder ofte konserter og opptrer halv-akustisk, med gitar og sin egen stemme.

— Jeg fremfører sanger jeg har skrevet selv. Musikalsk ligger de i et område mellom funk og pop, og tekstene er på engelsk. Det er rytmiske saker, og balladeaktige ting, og tekstene har som regel utgangspunkt i meg selv, i hva jeg tenker og hva som skjer i livet mitt - og andre menneskers liv, forklarer Esther Quade.

Hun er i Kristiansand fordi hun har fått kjæreste fra byen. Hun og Ronny Korneli traff hverandre på teaterskolen Die Etage i Berlin, der de begge studerer mimeteater. Ronny er ferdig med utdannelsen sin og medvirker nå i et teaterprosjekt i Kristiansand, mens Esther har et par måneder igjen før hun er ferdig.

Hun kommer opprinnelig fra et lite sted utenfor Dortmund i Ruhr-området, men har bodd i Berlin siden 2000. — Jeg er nok inspirert av amerikanske Ani Difranco. Ellers har jeg alltid likt Michael Jackson, John Lennon og Prince, sier den unge tyske sangeren som alltid synger på engelsk.