KRISTIANSAND: Allerede neste sommer kan Kristiansand få denne nye musikkfestivalen. Toffen håper å få store internasjonale artister på plakaten, melder NRK Sørlandet.

Daglig leder Asbjørn Uppstad vet svært lite om dette nye prosjektet, men kan ikke se at det skal være noe problem.

— Såvidt jeg forstår blir dette på siden av Quart, sier Uppstad til Fædrelandsvennens nettavis.

Og det bekrefter Toffen:

— Dette skal ikke være i konkurranse med Quart, men en videreføring, kanskje uken før eller uken etter, sier han.

— Men er det ikke litt rart å planlegge en ny festival når Quarten er på randen av konkurs?

— Quarten er en forutsetning for å få dette til, og med formannskapsvedtaket om å bevilge 4,2 millioner kroner, ser dette ut til å gå greit, sier Toffen.

— Men hvor skal du få penger fra til å finansiere en ny festival?

— Det blir fra private aktører. Jeg har pratet med noen, og mange er interessert. Og jeg har ikke tall på hvor ofte folk over 30-40 år spør om ikke vi kan lage en festival tilpasset dem, sier Toffen.

— Er Bulie og Eftestøl blant de private som vil investere?

— Nei, de er ikke med, men det er andre som er interessert.

Ideen stammer egentlig fra i fjor. Tanken var å ha et arrangement over en eller to dager i forkant eller etterkant av Quarten.

— Da kan vi bruke scene og produksjonsutstyr som Quarten kan leie ut. På den måten blir produksjonen billig, Quarten tjener penger og de som jobber for Quarten kan få mer å gjøre, og tjene mer penger på kompetansen sin, sier Toffen.

Han understreker at det er veldig tidlig i planleggingsfasen, og at han trolig ikke burde gått ut med planene ennå. Men nå er katten ute av sekken.

— Alt avhenger om noen av de gamle artistene skal ut på turne neste sommer. Hvis ikke - blir det ikke noe. Men skal de, er de veldig greie å ha med å gjøre, og mange vil gjerne oppleve dem, avslutter Toffen.