Mira Craig

**Bendiksbukta

Publikum: 5000**

Man kan ikke annet enn å respektere Mira Craig. Tidlig i 20-årene er hun allerede en selvgjort kvinne som har skrevet, produsert og så til de grader promotert sin debutplate «Mira, Mira». Den har helt velfortjent solgt bra, til tross for enkelte dødpunkter.

Og det er disse dødpunktene som også blir ganske tydelige live. Etter en god start med sin trommis, bassist, perkusjonist/gitarist og en ytterst kompetent blåserrekke blir det vanskelig for Craig å holde publikum i ånde, i og med at hun fornuftig nok fyrer av sine minst engasjerende sanger tidlig i settet.

Dama har format over seg til å nå ut over landegrensene, noe hun da også har gjort med sitt samarbeid med Snoop Dogg. Men hun har stadig et stykke igjen før hun har et helstøpt show som er i stand til å fylle en såpass stor arena — i norsk målestokk - som Bendiksbukta.

Det er vel og bra med rumperistende danserinner og langdryge kostymeskift akkompagnert av taffelmusikk fra bandet, men da faller intensiteten i showet, den berømte magien er borte og igjen har du et publikum som står og venter på hiten «Boogeyman».

Og ærlig talt tror jeg dessverre publikum ikke har noen interesse av å bli introdusert for lysmann og turnémanager for Mira Craig. På den annen side står det nok en gang respekt av at en debuterende artist fyller Bendiksbukta med tusener av hengivne publikummere og av at hun etter et uengasjerende pliktløp i starten henter seg opp til en dundrende fet finale.