OSLO: Det er nesten seks år siden det forrige spillet om Turok, den erketøffe spesialstyrkesoldaten som får sitt å stri med når han støter på en gjeng mannevonde dinosaurer i skogen. Nå er han her igjen. Det første spillet i serien til 360 åpner med at Turok er på vei til en fremmed planet, på oppdrag sammen med en gjeng andre hardhauser.

Noen av disse gutta er så over toppen macho at de får Marcus Fenix fra Gears of War til å virke pysete. Det tipper glatt over i det latterlige fra første rute, noe som gjør sitt til å fjerne det som kunne vært av innlevelse. Det gjør det ikke bedre at kompanjongen du må dra på patrulje med hele tiden gnåler over hvor teit du er, at du ikke gjør jobben din, at du er stygg på håret osv. Du har egentlig mest lyst til å plante en runde i pappen på ham for å få ham til å holde kjeft, men neida, du må nok belage deg på å ha ham på slep.

Spillet legger opp til at du skal snike deg rundt og bruke pil og bue og kniv for å ta deg av fiendens soldater og dinosaurer. Eller enda bedre, lure fienden til å bli spist av dinosaurer. Jeg skjønte aldri helt hvordan dette skulle fungere. Litt av poenget med å bruke lydløse metoder må jo være å ikke bli oppdaget, men det virker helt tilfeldig når fienden oppdager deg. De kan bli stående og kope selv om en kompis går i bakken med en pil gjennom seg rett foran dem, mens de andre ganger blir stående å se på deg når du peprer løs med automatvåpen. Fullstendig ulogisk.

Noen steder er også sjekkpunktene ekstremt irriterende plassert. Utviklerne har for eksempel laget feller som du garantert kommer til å bli drept av, i hvert fall første gang, og sannsynligvis flere ganger også, og når du blir tatt blir du sendt langt tilbake og må gjøre en god del om igjen. Uproft.

Gjensynet med Turok er ikke noe særlig å rope hurra for. Men spillet har sine høydepunkter, og det har for så vidt et godt driv hvis du greier å holde deg i live. Men for mange irritasjonsmomenter trekker spillet under midtstreken.

Xbox 360

Turok

Utgiver: Touchstone/KE Media

Genre: Action

Plattformer: 360, PS3, PC

PEGI: 18+